Jaký je optimální přítlak na trolej sběrače mostového jeřábu?
Jan Pašek:
Po výměně sběračů a repasi "strojku" trolejového sběrače mostového jeřábu mám na jedné troleji extrémní oděr nových sběračů. Po dvou měsících provozu jsou znovu na výměnu. Ostatní sběrače jsou v pohodě nebo oděr není tak výrazný.
Repase "strojku" spočívala v opětovném vymezení vůlí všechno bylo vydřené za léta provozu.(zesílené závěsy a nové osy viz foto)
František Janeček:
Takhle blbě krajem vám jezdí všechny sběrače?
Jan Bocek:
Myslím, že problém je v litinových botičkách, které mají málo uhlíku a mědi.
Jsou moc měkké...
Vyměnil bych botičky za CuC od firmy Kajstura
Samozřejmostí je důsledná kontrola celé dráhy trolejí, hlavně v přechodech.
Zřejmě máte úhelníkové troleje. U kolejniček je menší pravděpodobnos t nerovnosti.
Proč se ostatní sběrače tak neopotřebovaly a jen ten jeden?
František Janeček:
Až po seřízení sběračů tak aby nejezdily krajem a zjištění stavu troleje bych se zabýval materiálem.Pok ud je takto ometený jeden, jsou ty tři ostatní z jiného, lepšího materiálu? :)
Jan Pašek:
Pánové předpokládám že chyba bude někde mezi nástrojem a židlí ..tedy u mne.
Než sem se ve sběračích začal vrtat byly na jeřábu nejméně 3 roky. Průšvih bude zřejmě v tom že jsem výměnu kartáčů prováděl na dílně a vždy ze dvou trolejí najednou. Zřejmě jsem to zpět namontoval na jiné pozice nebo otočil o 180 stupňů.
Přítlak na trolej se nastavuje distančními maticemi na izolátorech sběrače a dá se nastavit i různý pro jednotlivý kartáč.
Už sem uvažoval jak to celé napravím a za tím účelem zakoupil závěsnou váhu. Jeden konec do ruky, druhý za kartáč a táhnout. Až se kartáč začne zvedat z troleje mám změřený přítlak. Jediné co nevím je kolik mám vlastně "navážit", tedy...Jaký je optimální přítlak na trolej sběrače mostového jeřábu?
Ano máme úhelníkové troleje a nastavení troleje vůči kartáči na délku haly "vandruje" cca o 2 cm proto sem na kartáčích vymezoval vůle aby když už trolej není absolutně rovná se kartáč posouval i vertikálně a docházelo tak k rovnoměrnějším u oděru. Tenhle z fotky si holt postavil hlavu nebo se "zajel" příliš rychle.
Kartáče CUC vím o nich teprve od včerejška .Narazil jsem na ně při "Googlení" Na druhou stranu proč změnu když mám pravděpodobně jenom levé ruce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana