Jaký průtok media v m3/hod ve ztahu k otáčkám a výtlaku u čerpadla IMP GHNbasic?
Jan Pašek:
Chtěl bych tímto poděkovat všem přispěvatelům této diskuse. Pomohli jste mi zorientovat se v problému.
Dnes jsem v práci konečně zatopil (lépe řečeno vedení byla konečně zima) postupoval jsem následovně:
Čerpadlo jsem měl již o montáže zavodněné, odvzdušněné, zkontrolovaný směr otáčení.
Kontrolu směru otáčení jsem prováděl při vypnutém napájení serva trojcestného ventilu. Ventil jsem ručně natočil do stavu plné cirkulace topného média (tím pádem mohli zůstat ventily do teplárny |přívod a zpátečka| uzavřeny) a čerpadlo nebylo nijak škrceno. Při zkoušce směru otáčení jsem také zjistil že čerpadlo je z výroby nastaveno na max. výkon tedy na stupeň 3.
Nyní když jsem systém natápěl jsem vyšel z předchozího stavu a nejprve zapnul čerpadlo a následně jej přepnul na stupeň 1. Na spouštěči motoru jsem nastavil ten nejnižší proud co spouštěč dovolí cca 2,4A (bohužel i při intenzivním hledání jsem nenašel spouštěč motoru, který by svým nastavením pokryl celé spektrum příkonu daného čerpadla |mám tedy poněkud dražší vypínač|).
Ventil přívodu z teplárny jsem otevřel naplno. Regulační ventil na zpátečce do teplárny jsem otevřel na první stupeň. Zapnul napájení serva. Postupně jak servo otvíralo trojcestný ventil směrem do teplárny otvíral jsem i regulační ventil tak abych při plném otevření trojcestného ventilu dosáhl požadovaných 20-ti m3/h.
Po natopení jsem provedl kontrolu dodávky tepla do koncových radiátorů systému(topí heuréka!)
Nakonec proběhla kontrola a nastavení řídící jednotky topného systému.
Tak ještě jednou dík všem topíme!
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Pašek 02.10.2016, 17:49
No a nyní mi prozraďte proč já blb chci rozumět věcem, které dělám
Nezaložíme Klub blbů? Myslím, ze tady by se našlo dost lidí co by se přidali.
Jan Pašek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 05.10.2016, 18:28
Nezaložíme Klub blbů? Myslím, ze tady by se našlo dost lidí co by se přidali.
Pane Svejkovský jen bych z klubu vyloučil Ukrajince a jiné námezdní a agenturní dělníky udělají práci jak se jim řekne jen ji chtějí zaplatit Na myšlení je mistr a šéf je za to nezaplatí tak to nedělají.
Já blb zase přemýšlím otázka je jestli takhle brzy nechcípnu hlady. Ono z duševního uspokojení nad dobře vykonanou prací se člověk nenají. Jenže to by byl zas jak ti Ukrajinci.
Tak až se stanu "bezmozkem" tak se o mne agentury budou rvát a řemeslo pujde i se zlatým dnem do kytek.
Takže klub "BLBů" rozhodně ano. Vždyť se podívejte co se jich tady na tom foru snaží přemýšlet o tom co dělají a rozumět tomu co dělají. Díky vám za to.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana