Lze připojit jednofázovou vidlici jako přívod pro třífázovou?

(1/4) > >>

Petr "Egestas" Tesař:

Před pár týdny jsem narazil na tyto fotografiie a nejsme sto se dohodnout jak se to touto situací vlastně má. Rád bych slyšel více názorů na toto řešení. Upozorňuji že nechci nic takového aplikovat jde mi čistě o akademický zájem.

Čistě z hlediska ochrany nevidím problém pokud se počítá s tím že příkon je omezen na 16A celkem a ne 32A na fázi tedy odběr je na tuto situaci dimenzovám.
Problém vidím v tom že popis neodpovídá skutečnosti, že jištění je přeci jen dimenzováno na 3x32A, v zásuvce na 3X32A která se tváří jako by v ní mělo být to co v ní být to co má a ne jen 1 fáze na 3 dutinkách a tedy po připojení zařízení do tohoto bodu se nevytvoří točivé pole a když by tam někdo připojil další rozvaděč problém s odběrem a vším ostatním se znásobí a dále v připojení rozvaděče do psa... Za mě tedy striktní NE tomuto řešení a už vůbec ne na pódiu.

Prosím tedy o vaše názory a případně i podložené normami doma je nemám a na firmě se stěhujeme a teď to nenajdu.

Josef Habrych:
 (poklona)  vzhledem k tomu, že není dále popsáno co se napájí z 3~ přípojky na zařízení, pokud tam bude oddělovací zdroj z 3~transformátoru tak to nebude fungovat. Vidím nějaké jističe, 3 zásuvky, (modré) předpokládám že je to nějaká pódiová technika. Asi je to zběsilý nesmysl připojení  ::)

Roger:
Mozna vrah krmi tou 2 vidlici toho petipsa kdo vi :-)

Jiří_Hrubý:
Je ta CYSY 3x? Je zásuvka 3+PE+N? Je ten pes za chráničem? Pokud ano a je to slušně pospojované, pak je to zvěrstvo, ale pořád bezpečnější než celkem obvyklé opačné redukce. Holt nižší komfort no...

František Šohajda:
A co to tak udělat obráceně?
Zásuvku na 400V s 1fázovou zabudovanou a jištěnou? Tzv. kombi zásuvku.
Toto zapojení je dost nestandartní! Vypadá to jako na samouka elektrikáře ! :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana