Lze připojit jednofázovou vidlici jako přívod pro třífázovou?
Tomáš.Ondra:
Přesně tak to bude, adapter pro využití tam, kde mám v case napevno rozhozené 1f zesilovače do 3f pro rovnoměrné zatížení zdroje. V kokrétní aplikaci není, ani technicky, využitelný jejich plný výkon, resp. vím,že s 3,6kW si vystačím a přívod 400V je komplikovaný, nebo nemožný a nebo taky 3+PE, tak je toto praktická pomůcka od přepojování jednotlivých vidlic do externího x-psa, který vidlicí skončí v té samé 1f zásuvce.
Bezpečnost by tímto neměla být omezena, přetížení ohlídá jištění 1fzásuvky, ze které je to napájené. Je to podobné přechoce M 5x16A na F 5x32A jen to proklemování fází, to povolené nebude. Co na to místní rt? Vaše reakce, pokud na tohle narazíte?
Vít Rotrekl:
Citace: Tomáš.Ondra 13.09.2016, 22:10
... Co na to místní rt? Vaše reakce, pokud na tohle narazíte?
Nikdy jsem tam nebyl a nikdy jsem to nevidel. Bylo me to zatajeno...
Jak psal Jirka Schwarz. Pokud je to z vidlize na zasuvku a v zasuvce proklemovany faze a zarizeni nepotrebuje 400V, ale jen 3x 230V. Tak jako provizorium, proc ne. Ochrana proti pretizeni by mela byt zajistena predrazenym jistenim one zasuvky e ktere to bude napojeno.
Jan Franěk:
Pokud je to dobře provedeno a slouží to konkrétní aplikaci tak s tímto nemám problém. U filmařů jsou podobných redukcí tisíce. Tam to navíc bývá využito (zatíženo) na maximum.
Prochází to revizemi pravidelně a jsou v běžné nabídce půjčoven filmové techniky. ;) :)
Milan Hudec:
Pouze bych upozornil že se tu nějak splašil pojmy zásuvka, vývodka, vidlice a nástrčka. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana