Ví někdo podrobnosti o významných změnách u ČEZ?

<< < (3/7) > >>

Martin_Vašíček:
Takže když se uvádí nové odběrné místo do provozu, měl bych vyplnit oba formuláře?

Když koukám na protokol o kontrole, je tam napsáno, že je zařízení uvedeno do provozu ve smyslu ČSN 33 1500 a 33 2000-6. Dále jsou tam kolonky na VYHOVUJE/NEVYHOVUJE bezpečnému provozu. Z toho usuzuji, že toto by měl vyplňovat RT. Jaký smysl pak má protokol o vydání RZ?

Jirka Š. Svejkovský:
Možná to souvisí s tím, že RZ může obsahovat i informace, ke kterým distributor nemá mít přístup. Například, pokud se jedná o novostavbu a je vydána RZ na celý objekt. Takže RT jenom potvrdí, že RZ vydal a s jakým závěrem.

Pavel Horský:
Citace: Martin_Vašíček  13.09.2016, 07:53

Takže když se uvádí nové odběrné místo do provozu, měl bych vyplnit oba formuláře?

Když koukám na protokol o kontrole, je tam napsáno, že je zařízení uvedeno do provozu ve smyslu ČSN 33 1500 a 33 2000-6. Dále jsou tam kolonky na VYHOVUJE/NEVYHOVUJE bezpečnému provozu. Z toho usuzuji, že toto by měl vyplňovat RT. Jaký smysl pak má protokol o vydání RZ?

Vámi uváděný protokol o kontrole ovšem není diskutovaným Potvrzením o vydání revizní zprávy. Protokol o kontrole potvrzuje zástupce firmy, která prováděla úpravy na zařízení, které je připojené k distribuční soustavě a Potvrzení o vydání revize pouze revizní technik.

Což mi připomnělo dotaz, zda je pravdou, že tyto formuláře již nemohou potvrzovat "nerevizáci",  kteří byli před časem nasmlouváni ČEZem k těmto úkonům? I já měl před lety svoje osobní číslo, která se psalo do formuláře do kolonky číslo revizního technika a RT jsem nebyl :-)

Martin_Vašíček:
Citace: Pavel Horský  13.09.2016, 08:37

Protokol o kontrole potvrzuje zástupce firmy, která prováděla úpravy na zařízení, které je připojené k distribuční soustavě...

No ale podle toho, co je v tom protokolu napsáno, by tento protokol mohl vydat(podepsat) akorát RT (narážím na v protokolu uvedené ČSN a vyhl.).

Jirka Š. Svejkovský:
Kontrola není totéž co revize. Kontrolu může provést třeba uklízečka. Revizi pouze revizní technik.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana