Lze přepojit tlustší kabel na tenčí?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hlavatý. 05.09.2016, 19:39
...má být trojfázový, ale pak tam má být žil 5 (L1 + L2 + L3 + N + PE). 4 žíly se proto jeví jako nesmysl. ...
Předpokládám, že máte pud sebezáchovy a pro ten vývod ven bude použit proudový chránič.
Pokud vám někdo poradil přívod v TN-C s PEN vodičem, tak pozor na něj, jeho rady jsou velmi nebezpečné.
Osobně, pokud je kabel dost dlouhý, bych se snažil vyhnout zemní spojce a snažil bych se dotáhnout ten kabel do nějaké vhodné krabice nebo rozváděčové skříňky "nad terénem".
Jirka Š. Svejkovský:
Dost často pod pojmem ovládání se myslí i napájení.
Ludvík Kubík:
Citace: Jan Baraton 05.09.2016, 19:33
Nevím kde vám nesedí počet žil 4 na 4. Jestli vám nesedí že by do ovládací krabičky měly jít 4žily, tak toto mi poradil elektrikář. Nic ještě nepřepojuji , jen se ptám jestli to jde, nechám to přepojit elektrikáře.
Tak se elektrikáře zeptejte proč čtyři žíly, jeho odpověď zde citujte, a bude v tom jasno. Osobně si také myslím, že napojovat v zemi „ tlustý kabel na tenčí“ není až tak dobrá volba. Raději bych vyměnil tu krabici, kam se vám ta 4x16 nevejde a věřte, že to lze udělat hezky, ale chce to odborníka.
Roger:
Citace: Jan Baraton 05.09.2016, 16:28
K ovládání elektrické brány jsem omylem dotáhl kabel 4x16mm (ano, měl jsem poznat, že je to o dost tlustší kabel než měl být, ale to je jiná).
Tak tlustý kabel samozřejmě nestrčím ani do krabičky ani do svorek v krabiččce.
Jelikož znovu tahat jiný kabel nemohu chci se zeptat, je možno kousek před krabičkou kabel ucvaknout a pomocí gelové spojky do země přepojit kabel 4x16mm na tenčí?
Bude brána fungovat?
To se zeptejte elektrikare, ktery vam poradil 4 zily... Ta ctvrta zila je k cemu? predpokladam, ze brana je na 230V...
V zemi bych kabel nespojoval, s tim mohou byt znacne problemy za 5, 10, 20 let... Radeji vymenit krabici a svorkovnici na brane...zkuste to nafotit a poslat.
Martin Novák:
Kdyz mel byt tohle hlavni privod a doslo k zamene, pak mne spise desi predstava, jaky kabel byl po zamene pouzit na hlavni privod.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana