Lze přepojit tlustší kabel na tenčí?

(1/7) > >>

Jan Baraton:

K ovládání elektrické brány jsem omylem dotáhl kabel 4x16mm (ano, měl jsem poznat, že je to o dost tlustší kabel než měl být, ale to je jiná).
Tak tlustý kabel samozřejmě nestrčím ani do krabičky ani do svorek v krabiččce.

Jelikož znovu tahat jiný kabel nemohu chci se zeptat, je možno kousek před krabičkou kabel ucvaknout a pomocí gelové spojky do země přepojit kabel 4x16mm na tenčí?
Bude brána fungovat?

Radek Červený:
Ve vší úctě k vám, už se v elektrice raději nerýpejte. Když pominu průřez kabelu, fatální omyl v průřezu, nesedí mě tam ještě ani počet žil, buď jedna přebývá, nebo jedna chybí.

Berte to v dobrém, opravdu jsem přesvědčen, že nejlépe uděláte, když toto svěříte odborníkovi. Ono i ten přechod na menší průřez se jeví triviálně, nicméně i zde platí jistá pravidla.

Jan Baraton:
Citace: Radek Červený  05.09.2016, 17:44

Ve vší úctě k vám, už se v elektrice raději nerýpejte. Když pominu průřez kabelu, fatální omyl v průřezu, nesedí mě tam ještě ani počet žil, buď jedna přebývá, nebo jedna chybí.

Berte to v dobrém, opravdu jsem přesvědčen, že nejlépe uděláte, když toto svěříte odborníkovi. Ono i ten přechod na menší průřez se jeví triviálně, nicméně i zde platí jistá pravidla.

Nevím kde vám nesedí počet žil 4 na 4. Jestli vám nesedí že by do ovládací krabičky měly jít 4žily, tak toto mi poradil elektrikář. Nic ještě nepřepojuji ,  jen se ptám jestli to jde, nechám to přepojit elektrikáře.

Ano samozřejmě tam nebylo v plánu aby tam byl kabel 4x16 ,  ten měl být do budoucna pro hlavní přivod ,  bohužel byly 4 různe kabely vytažene z domu ,  a k bráně se natáhl špatný.

J Lhava:
Podívejte, buďto ten přívod pro bránu má být jednofázový,  pak tam mají být 3 žíly (L + N + PE). Anebo má být trojfázový,  ale pak tam má být žil 5 (L1 + L2 + L3 + N + PE). 4 žíly se proto jeví jako nesmysl. Anebo se nejedná o přívod, ale o ovládání,  ale to bez schématu zapojení těžko hádat ...

Juraj Rojko:
Citace: Jan Baraton  05.09.2016, 16:28

K ovládání elektrické brány...

Citace: Jan Baraton  05.09.2016, 19:33

...do ovládací krabičky...

Citace: Jan Hlavatý.  05.09.2016, 19:39

Anebo se nejedná o přívod, ale o ovládání, ale to bez schématu zapojení těžko hádat ...

::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana