Jaká je pravděpodobnost poruch proti konvenční instalaci?
ACEOF ACES:
Vydrží přepěťová ochrana závadu na PEN nebo N?
Miroslav Minařík:
Nejsem si jistý, zda bych nepoužíval osobní automobil, pokud bych se dozvěděl, že neodolá srážce s kometou.
Pokud se ptám systémových integrátorů, tak tento problém ještě nikdy a nikde nenastal. Jaká je pravděpodobnos t, že bude systémová instalace v takovém prostředí, kde by došlo k upálení PEN? Pokudbude PEN odpojen člověkem, pak se nebavíme o poruše, ale o sabotáži. Ale i v takovém případě se výskyt očekává jako pravděpodobné promile.
Vit Pivonka:
Pravděpodobnos t poruchy PEN / N bude jistě stejná jak u konvenční tak nekonvenční instalace.
Naštěstí každá SI začíná zdrojem = odnese to s největší pravděpodobnos tí "jen" zdroj.
Přepěťovka (nespecifikoval i jsme ale jaká..) si toho asi nevšimne.
Ačkoliv je porucha zejména PEN spíš nepravděpodobn á a ne častá, setkali jste se s tím již někdo? Já sice srážku komety s autem ještě neviděl ale pár vyhořelých strojů pro přerušený PEN již ano..
Resp. nebyla to porucha ale špatné předání práce dvou skupin a nezapojený N na PEN.
Pokud mluvíme o nadpětí či přepětí, nelze odhadovat jak poškodí instalaci. Jak již bylo řečeno, záleží kam a kolik vletí.. A je jedno jestli v systémovce, nebo konvenční instalaci.
Mimochodem není neobvyklé odpojování spotřebičů systémovkou ať už dle hlídání sítě, tak ale i preventivně při vyšším riziku přepětí (např. bouřky). Ostatně ještě já poučen babičkou jako děcko vytahoval při bouřce ze zásuvky televizi a anténu, naši při výpadku el. vypínali 3f spotřebiče (čerpadlo vodárny) protože se báli spuštění jen n 2f... :)
ACEOF ACES:
Co já vím, tak přepěťová ochrana na závadu PEN nebo N buď nereaguje anebo nevydrží.
Miroslav Minařík:
Citace: ACEOF ACES 13.10.2016, 11:00
Co já vím, tak přepěťová ochrana na závadu PEN nebo N buď nereaguje anebo nevydrží.
K tomu také není určená. Ale to je jiné téma.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana