Jaká je pravděpodobnost poruch proti konvenční instalaci?

<< < (4/6) > >>

Radek Červený:
Tak jsem si dal tu práci a vyjel ze skladových karet pohyby u položek. Tak například nejrozšířenějš í u nás používaný zdroj DR 60-24 má jen letos pohyb 47 ks, roky předtím se mě nechce dále dohledávat. proč to píši. V tomto počtu obratů jsem řešil u tohoto zdroje historicky jednu reklamaci a ta zrovna byla způsobena oním přepětím, nikoliv chybou výrobce.
Proto tedy tento příspěvek:
Citace: ACEOF ACES  03.10.2016, 09:44

První tedy odchází napájecí zdroje. Co dále?

beru opět jako nesmyslný, tak, jak je napsaný, vytržený z kontextu, který si lze vyložit jakkoliv a pak další, například Svejkovští, na základě takové nesmyslné formulace vydedukují nesmyslné drby, které byly popsány již výše.

Nemám tedy pocit, že by "odcházeli napájecí zdroje". Pouze konstatuji, že zrovna v případě ulítlé PENky tento zdroj funguje jako výborný jistící prvek předřazený systémové instalaci.

P.S. Začínám mít trošku v této diskuzi pocit, že jsem na Novinkách.cz a je mě z toho na  (zle)

Juraj Rojko:
Ještě bych poznamenal, že výměna zdroje u systémovky je velmi snadná záležitost. Na rozdíl od zdrojů v běžné elektronice, kterou to pravděpodobně zničí také. Spekulativně se dokonce dá říct, že zničený zdroj systémovky může při troše štěstí snížit celkové škody, pokud díky výpadku napájení dojde o odpojení některých spotřebičů. Např. svítidel.

Jinak si ale myslím, že na otázce "Co dále?" není nic závadného, také by mě zajímalo jaké jsou zkušenosti s rozsahem škod při tomto typu závad. To, že to odnesou jen zdroje je dost pravděpodobné, ale nutně tomu tak být nemusí.

ACEOF ACES:
Není důvod hned plakat, já nikomu nechci sebrat hračku. Ve videoklipu se hovořilo o PEN, proto se na to ptám v souvislosti s tématem systémové instalace.
Citace: ACEOF ACES  30.09.2016, 13:55

Zvládne/vydrží systémová instalace závadu na PEN nebo N?

Citace: ACEOF ACES  03.10.2016, 11:49

Vydrží to vstupy, výstupy, ovládací zařízení, akční členy, periferie, ...?

Radek Červený:
Citace: ACEOF ACES  03.10.2016, 11:49

Vydrží to vstupy, výstupy, ovládací zařízení, akční členy, periferie, ...?

Citace: ACEOF ACES  03.10.2016, 14:15

Není důvod hned plakat, já nikomu nechci sebrat hračku. Ve videoklipu se hovořilo o PEN, proto se na to ptám v souvislosti s tématem systémové instalace.

Čistě teoreticky každá periferie, každý aktivní prvek, vstup.... má svůj limit. Tak jako i konvenční instalace. Záleží tedy na výši přepětí, způsobu vniknutí přepětí do SI a na mnoha dalších faktorech.
Bavíme se nyní pouze v teoretické rovině, protože v praxi jsem takový rozsah poškození doposud neřešil. Možná to bude i tím, že při návrhu striktně dodržuji projekční podklady výrobce, osazují se přepěťové ochrany, řeší se jejich koordinace i vnitřní uspořádání rozvaděče (o kterém mnozí výrobci rozvaděčů doposud ani neslyšeli) atd atd....
Praktické zkušenosti opravdu doposud ukazují, že pokud v SI něco nefungovalo, byla to vždy vada na připojeném zařízení, typicky ovládaný tepelný zdroj, elektromechani cký zámek, .....

Milan Hudec:
Uf.
Řeč je tu o nadpětí takže přepěťovka nepomůže.
Pokud má někdo panickou obavu z upadlého Penu tak snad stačí nasadit hlídač s odpojením okruhu s možností třebas i zprávy přes SI.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana