Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?

<< < (2/9) > >>

Roger:
To mohu potvrdit, v papirech u chaty 3x25A a ten bakelitovy jistic bude stezi 3x16A a privodni drat od distribuce, to jsem opravdu zvedav. Ale nemel by byt problem namontovat spravny jistic 3x25A, ten musi vydrzet trvale pretizeni min. 13%...

Take bude zapas pripojit prutokovy ohrivac. Z tohoto typu se pry musi voda na zimu vyfoukat kompresorem (nejde myslim vypustit).

Za kolik jste ho koupil ten ddlt24, pokud to neni tajne? V uvaze je bud ddlt 18-21-24 (prepina se vykon klemou ale obavam se podobnych potizi jake popisujete, protoze ma psany vyssi jistic) anebo jen 18, ten ma psany 25A jistic a nevyhodi.

Leee:
Cena byla 2800Kč,
původní byl od roku 1999, kdy byl natažen kabel z pojistkové skříně  a přidány jističe, ty staré černé, 16A budou mít a byla měněna venkovní pojistková skříň.
Vypouštění na zimu bylo vždy horší, ale kompresor netřeba.
Podle výpočtu je proud v každé   fázi 20A a sdružený proud v kabelu 35A, snad je výpočet správně a přes jistič poteče jen 20A, nikdo mi k výpočtu  nic nenapsal.
 Pokud bude venku 25A Dám raději dovnitř 20A 
Mám pořídit raději charakteristik u c, nebo d pro nový jistič?
Pokud bude venku silnější, určitě namontuji 25.
Objednal jsem si držáky KT1 a Kt3 pro montáž nových jističů do staré instalace,dva druhy  mají i atest na hliník, ale k ohřívači vede měd.
http://katom.kvalitne.cz/

Fuk Tomáš:
Citace: Leee  09.08.2016, 00:27

...přes jistič poteče jen 20A, nikdo mi k výpočtu  nic nenapsal...
Tak já vám k výpočtu něco napíšu. Přes jistič vám poteče 20 A pouze v případě, že připojíte pouze jednu sekci topení, mezi dvě fáze, tj. 8 kW (a poteče to dvěma fázemi jističe - jednou tam a druhou zpátky).

Roger:
A je jiste, ze zatezuje rovnomerne vsechny 3 faze? Je to starsi model, takze ciste mechanicky anebo  elektronika?

V soucasnych modelech je pry elektronika, ale v ruce jsem dosud nemel..

Rozbehovy proud (c,d) myslim si ze u odporoveho spotrebice neni, jak bych dal pro jistotu 3x25A char.B pripadne docasne pripojil zkusebne na hlavni jistic (pokud mate dostatecny prurez vodice) - napiste jak se to chova v provozu. Doufam ze nedostanu ban - rada je nezavazna.

U Stiebel Eltron v Praze (to je vyrobce aeg prutokacu) maji tusim 18kW vystaveny a maji na kazde fazi ampermetry... Z toho by slo neco odhadnout ale  se to tyka trochu jineho modelu nez mate vy.

Ostatnich se zeptam, zda doporuci nejake levnejsi orientacni ampermetry (0-40A) kuprikladu, ktere by bylo mozno instalovat na L1,2,3 pro orientacni kontrolu prubehu cinnosti...

Leee:
Citace: Roger  09.08.2016, 10:01

V soucasnych modelech je pry elektronika, ale v ruce jsem dosud nemel..

U Stiebel Eltron v Praze (to je vyrobce aeg prutokacu) maji tusim 18kW vystaveny a maji na kazde fazi ampermetry...

Volal jsem do Prahy, teče tam 32A až 35 A, omezit to nejde, u elektronických už vůbec ne.
Ten můj je čistě mechanický.
Doporučli li mi, pokud nepůjde jistění 35A koupit nový válec s nižším výkonem

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana