Vydrží mi pojistky pokud omezím vyšší příkon ohřívače?

<< < (3/9) > >>

Ivan Polínek:
jen doplním informaci, jak píše kolega Fuk, při rozpojeném kontaktu "T" poteče v 1. a  3. fázi 20A a ve 2. fázi 35A, účiník se u tepelného spotřebiče nemění.
A u proudu nehovoříme o sdruženém proudu, proud v přívodním kabelu je fázový proud, proto i ten výpočet jste měl chybně.

Fuk Tomáš:
Citace: Ivan Polínek  09.08.2016, 21:16

jen doplním informaci, jak píše kolega Fuk, při rozpojeném kontaktu "T" poteče v 1. a  3. fázi 20A a ve 2. fázi 35A, účiník se u tepelného spotřebiče nemění.
V uvedené situaci bude v 1. a 3. fázi odběr 20 A s účiníkem 0,866 (v jedné fázi kapacitní, v té druhé induktivní).

Ivan Polínek:
To ne, tady je proud ve fázi L2 dán vektorovým součtem ve fázi L1 a L3, účiník u odporové zátěže je 1, pokud  to není namotaná cívka. Pak napětí předbíhá proud. Ale to všichni elektrikáři znají :D

Roger:
Citace: Leee  09.08.2016, 14:41

Volal jsem do Prahy, teče tam 32A až 35 A, omezit to nejde, u elektronických už vůbec ne.
Ten můj je čistě mechanický.
Doporučli li mi, pokud nepůjde jistění 35A koupit nový válec s nižším výkonem

Coz bude stat vice nez vas cely ohrivac.

Avsak stale je sance, ze narazite na 25A jistic, ktery udrzi 35A dlouho, stale jste toleranci (az po prekroceni 1,45 nasobku nominalni hodnoty jistice, konkretne na 36,25A musi jistic zafungovat - a to az po hodine zateze :-).

Druha vec - na maximalni prikon ohrivac pojede nejspise pri napousteni vany, kdy to otestujete v praxi?

Fuk Tomáš:
Citace: Ivan Polínek  09.08.2016, 21:54

To ne, tady je proud ve fázi L2 dán vektorovým součtem ve fázi L1 a L3, účiník u odporové zátěže je 1, pokud  to není namotaná cívka. Pak napětí předbíhá proud. Ale to všichni elektrikáři znají :D

Já o voze (odběru v L1 a L3) a vy o koze (odběru v L2).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana