Co vše je nutné připojit přes chránič?

<< < (6/7) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Illek  11.07.2016, 14:14

Co to je zvlášť nebezpečné prostředí? ...

Někdy není jednoduché zvolit takové výrazy nebo takovou formulaci, aby to nebylo napadnutelné.

Já jsem se snažil naznačit, že jsou zásuvkové vývody někdy tam, kde se sejde více vlivů, které mohou mít nějaké nepříznivý až negativní vliv na elektrické zařízení a naopak elektrický proud v takovém prostředí může nepříznivě a nebezpečně působit na osoby, případně i předměty. Takže když už je tu přístroj v podobě proudového chrániče, který pomůže "ohlídat" některé stavy a odpojit včas přívod, je správné ho v takovém případě použít.

Aleš Dobrovolný:
Vážení pánové, v domě pro bydlení bych považoval zvlášť nebezpečné prostředí za naprostý nonsens. To byste v tom opravdu chtěli bydlet? Třeba v EEx?

BTW: A co třeba protokol o určení vnějších vlivů. Když už.

Jirka Š. Svejkovský:
Za prvé, zvlášť nebezpečný vliv se v Exu moc nevyskytuje. Obvykle je tam prostor (to jsem napsal schválně) normální.
Za druhé, jsou prostory, kde se protokol VV vypracovat nemusí. Třeba ten RD.

Martin Novák:
Osobne u mne jdou  mimo chranice veci v kategori izolace 2/3 (kamery, mikrovlnni pojitka, alarmy, anteny, internetova a komunikacni vetes - HUBy, switche, telefony a spol ... ),  tam snad chranic ani nema smysl davat.  Pak jde na kotel a mrazak samostatni chranicojistic a zbytek normalne pres chranic v ramci instalace. A nemam problem se pod to pri revizi podepsat....

Milan Hudec:
Který spotřebič v domácnosti dokáže znecitlivět chránič AC či A DC složkou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana