Jak zapojit 3 fázový espresso kávovar na 1fázi 230V?

<< < (2/3) > >>

Serzh:
Já dostal informaci, že se to přepojuje běžně. Jak to tedy dotyční dělají? Resp. co by se mohlo stát v případě zapojení, které jsem popsal výše?

Serzh:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.07.2016, 22:58

To nedáte. Kafáč při tomto napětí bude mít třetinový výkon, takže ani to expresso z něj nebude mít tu "chuť".
Jinými slovy: nedodržíte specifikaci výrobce, nebude kafe podle jejich parametrů.

Podobnou odrbávku si můžete dovolit třeba u sporáku (bude delší dobu trvat, než se ohřeje polívka). Zkusil jste věc konzultovat s dovozcem/výrobcem?

Pokud by to ztratilo výkon, tak si myslim, že by to bylo ok. Jen by kávovaru trvalo déle, než by se dostal na svojí teplotu. Tam jde víceméně taktéž o ohřívání vody a udržování její teploty. Ale to bych musel vyzkoušet. Já bych ale hlavně potřeboval, vědět, jestli to zapojení neublíží ani mně a ani kávovaru.

Mirek Čech:
Tak jsem podíval  na net a doporučují min na 2 fáze  ne tedy přímo pro tento model zřejmě ale tak se to asi lišit nebude
Viz: http://www.mrcappuccino.com/bulletin/bulletin.htm

Václav Kalina DC:
Pokud se tu někdo ptá na takovou věc, je jasné, že nemá Elektro vzdělání. Radit v tomto případě je téměř napomáhani k trestnímu činu. Obraťte se na někoho s patřičným vzděláním, jež dokáže posoudit stav vedení a přípojky. Zřejmě se jedná o provozovnu a provozovatel má povinnost mít revizní zprávu. Pokud nevíte co děláte,  může se stát, že to pak budete řešit s Hasicema.

Serzh:
Citace: Václav Kalina DC  06.07.2016, 09:38

Pokud se tu někdo ptá na takovou věc, je jasné, že nemá Elektro vzdělání. Radit v tomto případě je téměř napomáhani k trestnímu činu. Obraťte se na někoho s patřičným vzděláním, jež dokáže posoudit stav vedení a přípojky. Zřejmě se jedná o provozovnu a provozovatel má povinnost mít revizní zprávu. Pokud nevíte co děláte,  může se stát, že to pak budete řešit s Hasicema.

To právě dělám, ptám se lidí s patřičným vzděláním pane Kalino. Považuji tohle fórum za velice seriózní a podle toho, co jsem si tu doposud přečetl, je zřejmé, že právě sem jich chodí opravdu hodně. Každopádně  (poklona)  za upozornění.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana