Jak vyhodnotit periodickou revizi na el. instalaci z cca 1950?
Rozvodak:
Tezko soudit jak to tam cele vypada, jestli je az tak nezbytna okamzita rekonstrukce.
Ono taky dost zalezi jak se to cele udrzuje a jak se s tim zachazi. Jestli se to za pochodu opravuje a obnovoje, vzdy se to necha obnovovat po castech.
Jaroslav Molák:
Pánové shodujeme se v našich názorech.
Samozřejmě nelze zařízení odstavit ze dne na den, ale určit podmínky, z jakých lze do rekonstrukce takto provozovat. Rozhodně je nepřijatelné připojovat nové zařízení na "muzejní" elektriku.
Pokud se dosud nenašel způsob jak nahradit nevyhovující, pravděpodobně bez jakékoliv odborné údržby, může dojít i k tomu, že revizní technik po revizi nevystaví zprávu o revizi, ale jen zprávu o technické prohlídce. Tím se vyvinˇuje z případné havárie el. zařízení a nepřímo donutí provozovatele, resp.majitele k jednání o nápravě.
Rozhodně je nepřijtelné od zařízení odejít a nic nenapsat. To by bylo v neprospěch RT po všech stránkách.
Při desolátním stavu el. zařízení vystavit revizní zprávu s negativním závěrem revize je jenom ostuda provozovatele, majitele.
Milan Hudec:
Velice se mýlíte, revizní zprávu lze z pohledu RT zezávaznit, zprávu o stavu zařízeni nikoli.
Jaroslav Molák:
Prvních dvacet let jsem se učil revidovat el. zařízení všech kategorií a dbal rad svých učitelů, (jsem jednomu za to zvláště vděčen).
Dnes druhou polovinu revizní dráhy konzultuji s tvůrci norem radím se na seminářích.
Může být mnoho názorů, a různá právní povědomí. Nemíním se přít.
Zatím jsem svůj názor vždy obhájil a celých 40 roků jsem revidoval zařízení se ctí, bez jediné havárie resp. úrazu.
Rozhodující je zpráva a podpis revizního technika.
František Šohajda:
Citace: Vladimír Kopřiva 05.07.2016, 09:04
(poklona) za názor. Můj pohled na stávající zařízení je okamžitá rekonstrukce protože nelze zaručit bezpečnost ani do dalšího dne. Názor majitele je rekonstrukce časem nyní nejsou
investice , naložil auto a odjel k moři.
Vzhledem k tomu že instalaci nevidíme a neznáme, i dnešní nová Cu instalace má životnost 30 let...! A to i odborně udržovaná.....
Pokud je z 50 let, je pro provozování živnosti (statek) bude nutná určitě rekonstrukce.. ..
asi to nebude skanzen ! ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana