Za jaký čas má automaticky vypnout varná konvice od začátku doby varu?

<< < (3/4) > >>

Petr Doležal:
Inspirace p.Noskem. Sice to není k dotazu, ale užitečné.
Naše manželky zvedají konev s vařící vodou bez toho, že by ji vypnuly korektně vypínačem, který vypíná proud mžikově. Vysunutím z konektoru dochází k jeho opalování, vyměknutí pérového svazku a pak k nedokonalému styku a následnému vyhození celé konve
To Karvanek: S tím termostatem je to tak, dobrý příklad. Senzor na existenci páry (jak někdo napsal) by musel umožnit restart konvice ihned

Štefan Beláň:
Každý výrobce má asi svá specifika. Konvice od výrobce Teffal, se po zvednutí ze stojanu, před vypnutím termostatem, automaticky vypne a po uložení na stojan se musí mechanicky znovu zapnout. Tento prvek jsem u jiných konvicí neviděl.
 ::)

Jan Vejražka:
Rozebral jsem jen jednu konvici, myslím, že to byla rowenta.

(Když jsem ji rozebral, pochopil jsem, že ji neopravím, tak jsem ji aspoň pořádně prozkoumal :).)

Ve vypínacím mechanismu je jenak bimetal, jednak je tam hadičkou přiveden tlak páry a dále se to vypne při zvednutí ze stojanu.

A v nějakém návodu ke konvici jsem četl, že se má konvice zavřít, že by jinak nemusela vypnout.

Petr Doležal:
To Vejražka: Tak jo, věřím vám.  Rowentu jsem totiž neměl nikdy v rukách. Ale principielně se mi to zdá složité, jak pumpa na saně.  ;) 

Jiří Schwarz:
Někteří výrobci používají ještě jeden "poruchový" vypínač. Je tam jeden kontakt, který musí být sepnut tlakem. Pokud odšroubujete tu část s vypínačem a termostatem od topného tělese, z části s termostatem vyčnívá takový tenký váleček.
Pokud zklamou všechny "termostaty" a spirála by ohřála konvici příliš, djde k deformaci tohoto válečku a rozepnutí kontaktu.
Jestli to někomu není jasné, mohu to zkusit "vyfotit".

Když už jsme u těch konvic, jakou zkušenost máte s kontaktem vodiče PE v konektoru mezi podstavcem a konvicí? "Vyhřejí" se zpravidla kontakty pracovních vodičů, ale ohnutý nebo prasklý jsem jej již viděl.

Pro zničení no name konvice (ve spirále se objevila díra, kudy se tam dostala voda, záblesk, vypadlý jistič,...) používám konvici XXXX (nechci dělat reklamu) s kulatými středovými kontakty, to mi připadá jako odolnější řešení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana