Za jaký čas má automaticky vypnout varná konvice od začátku doby varu?

<< < (4/4)

Daniel Veceřa:
Měl jsem rozebraných několik konvic (pravda většinou těch obyčejných) právě z důvodu výměny vyhřátého konektoru, a ve všech hrál tlak páry roli. Snadno vyzkoušíte-vařte vodu v otevřené konvici a vypne mnohem později, jestli vůbec. Ale pravděpodobně je tam i nějaký bimetalový termostat, a ve všech byla tepelná pojistka (neopravitelná).

Petr Doležal:
Citace: Jiří Schwarz  09.10.2006, 10:45

Když už jsme u těch konvic, jakou zkušenost máte s kontaktem vodiče PE v konektoru mezi podstavcem a konvicí? "Vyhřejí" se zpravidla kontakty pracovních vodičů, ale ohnutý nebo prasklý jsem jej již viděl.

Potvrzuji ! Po 4ks plastových konvích noname (OKAY,Elektroworld a pod.) se "zádovým konektorem" jsem koupil konev se středovým konektorem s topením pod celonerezovou nádobou (žádné fenoly a dírkové koroze). Zatím 4 roky bez sebemenšího problému. Reklamy se nebojím, je to ETA.
A propó: Vzpomínáte si na reklamu s pozlacenou spirálou ?  Po měsící provozu byla pryč. Kam asi přišla ? Nejspíš do našich játer a ledvin

Dušan Chvátal:
Pánové  (poklona)  za váš zájem o tento problém. Při revizi elektrických spotřebičů dle ČSN 33 1610 se dle čl 6.9 musí provádět tzv. zkouška chodu. Cituji: "Elektrický spotřebič se připojí na jmenovité napětí. Musí být ověřeno, zda ovládací prvky plní svou funkci." Mám zkušenost, že i značková konvice vypíná až po cca 1 min. (i déle) varu. Proto jsem se ptal zda někdo z vás neví, zda je toto ošetřeno nějakou normou nebo předpisem.
Chvátal

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana