Jak postupovat, když mne revizní technik okrade?

<< < (7/9) > >>

Jiří Vodehnal:
Vážení kolegové elektrotechnic i,

po jisté době jsem objevil toto téma, kde jsem jmenován a urážen, proto bych rád sdělil pro ostatní své stanovisko. Je na každém, jaký názor si udělá.

U toho pána jsem před pár lety skutečně byl (detaily s odstupem času si již přirozeně nepamatuji). Chtěl po mě revizi a na místě projevil přání, aby revize byla co nejvíce negativní, neboť ji chce předat majiteli nebo správci domu a co mělo být cílem jeho jednání nevím a není moje věc.

Elektroinstala ci jsem prohlédl, provedl nezbytná měření, neboť vybavení jsem samozřejmě měl (Eurotest a blok na poznámky). Šroubovák jsem si půjčil od něj, abych nemusel jít dolů do auta, kde vozím na revize nářadí a další vybavení.

Na instalaci jsem nenašel nic neobvyklého s ohledem na její stáří panelákové výstavby doby již minulé. Žádná vana neprobíjela, elektroměr mu měřil pravděpodobně správně a vypnuté spotřebiče ve stand-by režimu mu samozřejmě něco odebírali. To jsem mu na místě vysvětlil.

Elektroinstala ce z pohledu bezpečnosti byla v pořádku. Výhrady ke kvalitě provedení v době zhotovení a několika amatérsky provedených  oprav jsem samozřejmě měl.

Aby mu revizní zpráva k něčemu byl, tak jsem přirozeně potřeboval rozmyslet, jak ji napsat. Revizní zpráva má konstatovat skutečnost a ne přání zákazníka s cílem, který si lze domyslet.

Revizní technik je podnikatel, tak jako všichni ostatní, tak nevidím důvod, proč si nevzít zálohu po provedení prohlídky a při předání revizní zprávy doplatek a současně předat daňový doklad. Doklad na zálohu nepožadoval. Tak jako každý podnikatel mám právo od zakázky odstoupit, a to jsem také po telefonním hovoru udělal. Zálohu 1.000,- Kč jsem mu vrátil na jeho účet.

Skutečně nechápu, proč tento pán zakládá diskusi z tématem, že ho revizní technik okradl.

Ještě bych uvedl tyto dva předpisy, které s tímto tématem souvisí.

ČSN 33 2000-1, čl. 134.1 … práce musí být provedena odborně (dobré řemeslné úrovně) …
- toto je jediné, co bych mohl použít na jako výhradu pro případnou negativní zprávu

§ 184
Pomluva
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Vodehnal  26.03.2020, 12:02

Vážení kolegové elektrotechnic i,

po jisté době jsem objevil toto téma, kde jsem jmenován a urážen, proto bych rád sdělil pro ostatní své stanovisko. Je na každém, jaký názor si udělá.

Musím předeslat, že za těch dvacet let tohoto fóra zde bylo nakydáno hodně hnoje. V tomto vlánkně jsem již zkraje upozorňoval na dodání více údajů k možné konfrontaci nalezení "zakopaného psa". Nedělo se nic.

Pro podobné případy někdo tvrdí, že "něco konzultoval s nějakým elektrikářem",  zaujímáme stanovisko jako k výkřiku do tmy. V mnoha podobných případech šlo především o neznalost spotřebitele základních mechanismů v elektrotechnic e. A taková neznalost bývá označována za argument opravňující k čemukoliv. Z těchto důvodů se podobná témata nepouští dál.

Jiří Vodehnal:
Je to tak, někdo, koho nikdo nezná, tak vypálí tvrzení a ostatníé se nechají strhnout a všechno hned ví.

V příloze je soubor, který leccos vypovídá.
Důležitý je datum, kdy byla diskuse založena a kdy mi sdělil účet, abych mu vrátil prachy.

Kdyby ten pán vydržel, jak sám uvádí, do víkendu, tak zprávu dostal.

Jinak mě pobavili pánové kolegové, viz rev. technik je exot bez měřícího přístroje a šroubováku atd. Mohu vás pánové kolegové ujistit, že Eurotest a další měřáky mám a používám je.

JV

Lukáš Láryš:
To musí být radost natrefit na takového zákazníka.  (zle)
S takovým jednáním jsem se ještě nikdy nesetkal.

František Šohajda:
Papírově někoho soudit je vždy mimo mísu!!

Spousta lidí má stěžování jako HOBBY ,  znám i takové lidi co mají pravnické vzdělání!!
A ti to dělají proto, aby např. plastové okna v RD dostal zadarmo!!Pořád vidí všude fušeřinu,všechno špatně namontováno, chce vše vyat a dát nové a pod. pak píše stížnosti, až podnikatel co vyrábí plastová okna mu je dá zadarmo!! (zle)Chce mít klid na podnikání ne chodit po soudech.
(Toto byla skutečná událost před asi 8 roky)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana