Jak postupovat, když mne revizní technik okrade?
Václav Winter:
Chtěl bych se s vami podělit o zkušenosti s revizníma technikama a zeptat se, jak dále postupovat.
Již delší dobu mám problém v bytě s elektrikou. Probíjí nám vana, nefungujou některé spínače, máme odběr elektřiny i když jsou všechna el. zařízení vypnuta apod. Tuto situaci řeším se správcem domu, který mě již 3x poslal do bytu revizního technika (pokaždé jiného). Nicméně ani jeden technik nebyl schopen dodat revizní zprávu a jejich konstatování bylo, že je to tu vše špatně a tím to úplně zhaslo. Rozhodl jsem se tedy najít si revizního technika sám. Na internetu jsem si našel Jiřího Vodehnala s tím že je kvalifikovaný revizní technik.
Zde začíná opravdu komedie. Pan Vodehnal přišel na dohodnutý termín (sice pozdě, ale to mě ani tak nevadilo), v bytě se procházel spíš tak koukal a hodně, ale hodně mluvil o všem možném a tak nějak jako něco dělal (rozbil mě třeba funkční vypínač, prý to bylo mizerně uděláno ... neměl ani nářadí kterým by to opravil šroubovák jsem mu půjčoval). Po necelé hodině povídání, z části tedy opravdu o elektroinstala cy, jsem nabyl dojmu, že si toho Pan Vodehnal z problémů co jsem mu popisoval moc nezapamatoval. Pouze si tam vše fotil na starý mobil (co jsem tak nakoukl přes rameno tak skoro všechny fotky měl rozmazané). Pro jistotu jsem mu rekapituloval všechny problémy a ani v tento moment si nic nezapsal (asi měl zřejmé perfektního pamatováka). Při odchodu mě sdělil že mě tento týden zpracuje zprávu. Zkasíroval si 1000Kč bez papíru (prý neměl u sebe). Týden uplynul a žádná zpráva. Volal jsem tedy jak to vypadá a bylo mě sděleno že zprávu zpracuje do 3 dnů a že si pak dám někde spicha s manželkou která mě zkasíruje o zbylích 500Kč (revize stála 1500Kč) a předá zprávu. Poprosil jsem ho tedy ať mě zprávu nebo její text přepošle na mail protože jsem si opravdu nebyl jistý zda tam uvedl všechny problémy. Další týden uplynul a zpráva nikde, volal jsem tedy Panu Vodehnalovy znova co se děje a kde je zpráva. Bylo mě sděleno že ji bude dělat o víkendu na to jsem reagoval že si snad dělá srandu že tu zprávu potřebuji pro správce se kterým jsem domluven. Tuto skutečnost mě ani nenechal doříct a se slovy že s takovým sračem (ano opravdu sračem) se bavit nebude a ať mu pošlu účet s tím skončil hovor. Musím se přiznat že mě chování ani nepřekvapilo (až na toho srače) spíš utvrdilo, že někteří opravdu ještě žijí v době totality.
Nicméně to je již 4 revizní technik, který se v bytě pouze procházel a rozumoval, ale k ničemu to nevedlo. Na pana Vodehnala jsem podal stížnost na inspektorát práce. Myslím si že toto chování patří někam na hnůj a ne do společnosti normálních lidí.
Můžete mě prosím poradit, jak mám tedy dál postupovat? Mám si vzít dalšího revizního technika, nebo se mohu obrátit na nějaký státní orgán, který nařídí správci domu, aby začal konat.
Miroslav Minařík:
A jak své tvrzení dokážete? To se neptám já, ale to se vás zeptá každý, kdo se tím bude zabývat.
Docela by mne zajímaly názory těch revizních techniků.
Asi by vnesli to této kauzy více světla.
Tady nejsou právníci, ale revizní technici do kterých právě nehezky střílíte.
Sdělte nám kontakty na všechny zůčastněné.
Obvoláme si je a zjistíme v čem je zakopaný pes.
Oldřich Hess:
Reším podobný problém.Reviní technik spáchal elktroinstalac i RD dřevostavby asi před dvěma lety.Krom jiných závad jsem zjistil absenci proudových chráničů teda pardon ten pro zásuvky tam fyzicky byl ale asi jen pro fakturaci materiálu a vstupní nebyl vůbec fyzicky by se tam nevlez.K tomu propoj mezi podružnými rozvaděči pouze 4x4mm když už přívod je 5x10mm.na můj dotaz jak si na něco takového mohl napsat "bez závad" mi odpověděl že při revizi bylo vše OK a že si to majitel předělal,že je to možné.Asi ano kdyby nebyl těžce nemocen a asi by musel bý zručný zedník aby to nebylo poznat.Poslal mně do .... že jsem pěkny ... Neví taky co s tím.Hraje mrtvého brouka.samozře jně zaplatit si nechal a teď se podržte za revizi přízemní dřevostavby 4+1 16000kč.Dobrý ne? :D
Vážený RT je z Třinecka.
Jirka Š. Svejkovský:
Hoši, pláčete krásně, ale na špatném hrobečku. Doporučuju TIČR, SÚIP, popřípadě ČOI.
Jiří Schwarz:
Odborný projekt, odborná montáž, revize
Správně ošetřeno ve smlouvě...
Něco z toho bylo jinak? Proč? Kvůli ceně?
Co je oficiálně, to se kontroluje a při nějakém pochybení napadá úplně jinak, než když je to "podraz po jakési přátelské domluvě..."
Citace: Václav Winter 26.05.2016, 13:28
... Mám si vzít dalšího revizního technika, nebo se mohu obrátit na nějaký státní orgán, který nařídí správci domu, aby začal konat.
Kdopak asi v této společnosti má na to "páku"?
Možná hasiči pod pohrůžkou vysoké pokuty donutí někoho řešit nějaké nebezpečí.
Protože když RT napíše závadu, je to na majiteli, provozovateli, jestli bude investovat do opravy, nebo to bude dál provozovat se závadami a rizika bude považovat za přijatelná.
Možná by to mělo jinou váhu, kdyby místo "nějakého" revizního technika jste měl revizi od RT, který je členem Unie soudních znalců. A tam byste se neměl bát toho, že to bude nějaký podvodník, "zlatokop", ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana