Jak postupovat, když mne revizní technik okrade?
Pavel Horský:
Citace: Jan Alin 27.05.2016, 10:50
Nějak si nedovedu představit, že od někoho vezmu peníze a dál se s ním nebavím.
To já zase ano.
U nás v Podbořanech byl nějaký pan Holub, který si od lidí vybíral zálohy na stavby pergol, chatiček a střech a pak se již nikdy na stavbu nedostavil. Dvakrát ho kvůli tomu zašili do báně a co vím, po posledním návratu jeho podnikání pokračuje někde na Chomutovsku a vůbec ho to netrápí. Lidé jsou nepoučitelní. Dají bez dokladu peníze každému vyčůránkovi.
Před X lety operoval na žatecku xindl, který v obci Žíželice instaloval staré paní přímotopy do jejího domku, kabely od přímotopů natahal do elektroměrovéh o rozvaděče, kde je sesvorkoval a napojil pod svorku elektroměru bez jakéhokoli jištění. Paní předvedl, že panely topí, vybral peníze a odjel. Paní byla moc spokojená. Topila, tím pro ni byla zakázka uzavřena. Pak milý pán asi po měsíci přijel s tím, že dělal instalaci v té samé vesnici další staré pani a že mu ještě nepřišli panely, jestli si tedy může půjčit její, aby paní předvedl, že je vše v pořádku. Stará paní souhlasila, vykuk panely převezl na další zakázku, opět vybral peníze, panely demontoval a odvezl bůh ví kam.
A pozor.....vše korunoval vystavením výchozí revizní zprávy, samozřejmě bez jakého¨koli osvědčení. Razítko bez lvíčka dnes udělají kdekoli komukoli :)
Ano, i takový hajzlové chodí mezi námi a dýchají s námi stejný vzduch.
Jan Alin:
To je teda síla. :(
J Lhava:
Já bych tedy osobně začal úplně odjinud ...
Citace: Václav Winter 26.05.2016, 13:28
Již delší dobu mám problém v bytě s elektrikou. ... Tuto situaci řeším se správcem domu
Co je to za byt? Osobní? Družstevní? Kdo je vlastníkem?
Vzhledem k osobě správce mi zatím přijde, že byt patrně nebude váš (jste v nájmu?). Pak ale úplně nechápu, proč si zvete a platíte nějaké revizní techniky. Anebo je byt Váš, pak ale nechápu, proč něco řešíte s nějakým správcem ...
Jaroslav Hasala:
Osobně nevím, jaký byl vůbec účel revize, když podle popisu je "všechno špatně".
Leda by se revize použila pro to, aby se "někomu" zdůvodnila nutnost celkové rekonstrukce.
Jinak se osobně moc nedivím, že s nějakou zprasenou instalací nechce mít žádný RT nic společného.
Už jsem od několika instalací také "utekl", samozřejmě tedy bez finančních nároků.
Co se týká této konkrétní situace, nechtěl bych se pouštět do nějakých závěrů, když známe jen pohled z jedné strany, ale bráno do důsledků - nebyla uzavřena žádná smlouva, pouze ústní dohoda, byly vyplaceny peníze bez dokladu ... Těžko se bude něco dokazovat nebo prokazovat.
Miroslav Minařík:
Citace: Jaroslav Hasala 27.05.2016, 13:13
Co se týká této konkrétní situace, nechtěl bych se pouštět do nějakých závěrů, když známe jen pohled z jedné strany, ale bráno do důsledků - nebyla uzavřena žádná smlouva, pouze ústní dohoda, byly vyplaceny peníze bez dokladu ... Těžko se bude něco dokazovat nebo prokazovat.
Proto jsem v úvodu psal:
Citace: Miroslav Minařík 26.05.2016, 19:08
A jak své tvrzení dokážete? To se neptám já, ale to se vás zeptá každý, kdo se tím bude zabývat.
Docela by mne zajímaly názory těch revizních techniků.
Asi by vnesli to této kauzy více světla.
Tady nejsou právníci, ale revizní technici do kterých právě nehezky střílíte.
Sdělte nám kontakty na všechny zůčastněné.
Obvoláme si je a zjistíme v čem je zakopaný pes.
Ale spíš to vypadá pouze na provokaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana