Neznáte dodavatele starých krabic, hodících se do kamenného obložení?
Jan. Holub:
Myslel jsem zamaskování kamenem takové, abych se do krabice dostal....např kámen přilepený na víčku silikonem (2x malý bod), aby šel odtrhnout a do krabice se dostat. Bylo mi řečeno, že pokud krabici vyplním tou hmotou, tak oxidace nehrozí.
Jiří_Hrubý:
Já vám to nevymlouvám, jen za sebe v tomto případě preferuji řešeníí namontuj a zapomeň. Je jen otázkou, proč je nezbytná ta krabice. Chápal bych ještě odbočení (stejným průřezem) ale na samotný spoj je i pracnější šudlat cu 10 v krabici, než ji slisovat.
Osobní zkušenost mám s takyelektrikář i, kteří nedali na krabici dopustit a upgradovali to asfaltem či voskem, pak se objevil silikon ale všechno mělo společné to, že story končila studnou plnou kouře a majitelem na prášky. Smršťovací spojku tito "experti" považovali za ďáblovu trubičku. :)
To není namířeno proti vám, jen konstatuji. Pokud jste rozhodnut pro krabici, proč ne, hlavně volte kvalitní svorky a co nejdále od sebe.
Rozvodak:
To uz bych tam radsi priznal litinovou sp0 (vyrabovanou), v ni nejakou tu acidurku.
Tim ze to budete necim zalevat si koledujete. Pak se to neda rozebrat a casem se tam kondenzat dostane. Nejvetsi sranda je, ze ku smule provozovatele, vetsinou vyhuli prvni PEN. A to je dost neprijemna zkusenost.
Kdybych to uz tolikrat nevidel tak mlcim ale to je tvrda realita.
Presne jak pise kol. Hruby s tim asfaltem, voskem a silikonem.
Jiří_Hrubý:
Citace: Rozvodak 31.05.2016, 18:49
To uz bych tam radsi priznal litinovou sp0 (vyrabovanou), v ni nejakou tu acidurku.
Sehnat klasickou EP skříň s mramorem a válečkovými nožovkami, tak se s ní budu taky chlubit. Já celkem chápu tu původní myšlenku autora dotazu, ale to maskování moderní krabice mi přijde řekněme neprozřetelné. ..
Rozvodak:
Citace: Jiří_Hrubý 31.05.2016, 19:01
Sehnat klasickou EP skříň s mramorem a válečkovými nožovkami, tak se s ní budu taky chlubit. Já celkem chápu tu původní myšlenku autora dotazu, ale to maskování moderní krabice mi přijde řekněme neprozřetelné. ..
Tyhle puvodni pripojkove skrine fungujou bez problemu x let v provozu, navic to ma nejakej vzhled a s tim kamenem bych si to umel predstavit.
Nedavno jsem na baraku rusil tuhle EP skrinku, misto pojistek tam byly boko svorky. Po cca 25 letech provozu uplne v pohode stav vsech spoju bez vyrazne oxidace.
Tu a tam se objevej na bazaru za par penez, tak kdyz uz tak bych se vydal timto smerem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana