Neznáte dodavatele starých krabic, hodících se do kamenného obložení?
Lukáš Rotrekl:
Aha, takže se v pondělí po ránu nudíš a snažíš se zaměstnat nejen sebe :D
Jiří_Hrubý:
Spojka je nerozebirateln ý spoj, není co kontrolovat, T spojka je taky spojka. Nenapadá mne nic jiného než si přiohnout 5-54 článek 543.3.2 protože uvažuji PEN jako ten nejdůležitější ve spojce a bez ostatních se dá přežít :)
Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec 30.05.2016, 07:33
Prošlo by revizí u tebe použití zaomítnutí spojek a odboček namísto krabic?
Se zaomitnutou spojkou nemam problem. Se zaomitnutou odbockou je to horsi. Ale v podtstate kdybych o ni nevedel, a pri mereni by parametry byly ok, tak co bych nadelal nic.
Spojku jako takovou bych nebral jako rozebirately spoj, takze kontrola spoju, dle me, neni treba provadet.
Jan. Holub:
Na základě vašich reakcí a dalších konzultací bych to viděl takto: koupím krabici...např .Spelsberg ABOX 100.....tu zazdím dostatečně hluboko, aby ve finále šla zamaskovat kamenem(plochým).
Hlavní přívod zezadu, přes vývodku a pořádně obetonuji. Po dobu stavby bude provizorně napojen stavební rozvaděč. Potom napojím přívod k RD a celou krabici vyplním takovou tou pastou z patrony proti oxidaci (název jsem zapoměl,ale je to jako silikon). Krabici zamaskuji kamenem a bude to. Je to tak dobře??? Jen mi není jasné co použiji na finální spojení...do té pasty?? je na to nějaká speciální "čokoláda"??
Jiří_Hrubý:
No, je otázka, jak budete kontrolovat dotažení. Ty krabice nejsou určené k zazdění, pár sem jich musel rozmlátit kladivem, protože byly obezděné po zavíčkování a došlo k deformaci. Zrovna u domovního přívodu je to risk. Ono se nemusí stát nic celý léta, ale jak bude kamenná zeď tepelně pracovat, krabice tu vlhkost stejně natahne a protože nebude mít kam odtéct a může začít vzlínat mezi vodiči a zmrznout...
A co se spojení týče, lisování či trhací šroub a přetažení smršťovačkou s lepidlem je hermetický spoj, nepodléhající oxidaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana