Kam zapojit ochranný vodič na N svorkovnici za proudovým chráničem?
Ivan Tichý:
Citace: Jan Bocek 09.07.2016, 14:00
....nikde jsem žádné schéma zapojení skutečného stavu, třeba ručně nakreslené
neviděl. V celé diskusi žádná příloha není. Ten váš popis na začátku diskuse je k ničemu.
Ostatní to pochopili, nemohu za to, že vy ne.
Ivan Tichý:
Citace: Jaroslav Molák 09.07.2016, 13:51
"Nová instalace, zajímavé zapojení, nejsem elektrikář, ale padesátku jsem měl ještě na škole.
Všechno funguje, jen se mně nezdá bezpečnost, uzemnění plave. Smí to tak být a jak to předělat" se ptá, zdá se hloubavý člověk, má v instalaci nepořádek takový, že je to při poruše nejen nefunkční, ale i nebezpečné úrazem a v hlavě zmatek, který šíří kolem, v řemesle šlape jako slon v porcelánu a přesto říká, že něco o elektrice ví. Alespoň o padesátce.
Počítám jenom vstupy, víc než deset a na druhé straně diskutující, z jejichž příspěvků by mělo být tazateli jasné, co mu všichni říkají:
Člověče sbírejte raději poštovní známky, v elektrice by jste mohl ublížit nejen sobě, ale i druhým. Nechte si tu novou instalaci opravit někým, kdo je profesionál
Pakliže nemáte něco konstruktivníh o k tématu, prosím nereagujte. Známky si sbírejte sám.
Milan Hudec:
Citace: Ivan Tichý 09.07.2016, 11:06
Jak zapojení, tak hodnoty chrániče tu zazněly několikrát.
Já pochopil, že zapojení máte jakési "pošahané" a chránič nemá jen hodnotu proudu, ale i další znaky typů, výrobce atd..., které mohou lecos napovědět.
Ivan Tichý:
Citace: Milan Hudec 09.07.2016, 15:42
Já pochopil, že zapojení máte jakési "pošahané" a chránič nemá jen hodnotu proudu, ale i další znaky typů, výrobce atd..., které mohou lecos napovědět.
Pošahané - tak znovu, někdo zapojil PE vodič dvou okruhů za chráničem na můstek za chráníčem, svod se tedy vracel po N vodiči zpět chráničem a ten nevybavil, protože nebyl rozdíl proudů. Nyní je to zapojeno mimo chránič jako klasické TN-C. Po opravě čerpadla to bude zřejmě znovu celé v TN-C-S s hlídáním, když to spadne (SMS nebo email) anebo tam budou chrániče dva, když se to nějak vleze do skříně.
Chránič je Moeller, 3F 40A/0,03 typ ale z hlavy nevím, mohu se podívat.
Jan Bocek:
Citace: Ivan Tichý 09.07.2016, 14:56
Ostatní to pochopili, nemohu za to, že vy ne.
....abych mohl správně analyzovat funkci zapojení, musí se nakreslit schéma zapojení skutečného stavu. Popisovat, že jeden drát vede tam a druhý zase někam nestačí.
Mnozí vám chtěli pomoct, ale Vy se nějak ježíte.
A u proudových chráničů je to zcela typické i pro montéry, kteří s tím často pracuji, že když je přinutím, aby nakreslili to, co zapojili, tak se potom velice diví.
Proč chcete, abychom to kreslili za vás?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana