Kam zapojit ochranný vodič na N svorkovnici za proudovým chráničem?

<< < (8/14) > >>

Václav Kalina DC:
Logicky, pokud norma připouští max Riso 1M u instalace a 1M u spotřebiče třídy 1,  tak při 0,5M mám unikající proud 1mA a to mi žádný chránič nevybavi. Pokud mi vybaví 30mA chránič,  znamená to že mám izolaci pod 15k a to už je v domácím provozu opravdu hodně špatně. zvláště u spotřebiče s příkonem 1KW.  Do toho se nevejde ani spotřebič nad 3,5kW který má povoleno 300k ale pouze v prostředí normálním a tam čerpadlo i tak nenapasujete. (norm)

Ivan Tichý:
Citace: Zdenek Hejčl  08.07.2016, 21:06

Podíval bych se věc poněkud jinak.
Mohl tam být kdysi napěťový chránič, odešel do elektronebe a někdo iniciativní dal proudový chránič, aniž by zjistil pravý stav věcí..........

Ne, to ne. V roce 2003 se tam dělala celá instalace nová. Byl instalován chránič, vše bylo za chráničem. Pamatuji si to, tehdy jsem to tátovi doporučoval, aby měl vše za chráničem.

Ivan Tichý:
Citace: Fuk Tomáš  08.07.2016, 20:35

Obávám se, že bez zdokumentované ho měření unikajícího proudu vás s tou reklamací poženou až k Neumětelům.

Nemyslím si. Dokonce v případě, že je reklamace během prvních 6 měsíců, je to na prodejci, aby prokázal, že tam závada není anebo že ji zavinil kupující.

Ale pokud čerpadlo samo vyhodí chránič, i když jsou ostatní věci odpojené, a to i na N a PE můstku, tak asi není co řešit. Leda že by v nové instalaci byl svod těsně pod hranicí, kdy vybaví chránič a čerpadlo by v tomto případě na to bylo téměř nevinně. Ale to si nemyslím.

Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk  16.05.2016, 16:33

Ještě to správně vyhodnotit a neprodleně pozvat zkušeného elektrikáře, nebo RT.

Pokud není schéma zapojení skutečného stavu a solidní měření,
tak můžeme zde diskutovat do aleluja. Je to pořad dokola.
Myslet ještě neznamená vědět.

Milan Hudec:
Už v tom mám docela guláš oč se vám vlastně jedná.
Chránič má jaké údaje?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana