Jak nejlépe rozdělit jištění v kuchyni?

<< < (6/6)

Martin H.:
Citace: Jano Lehotský  03.06.2016, 19:04

Oteplenie - podľa mňa nesúvisí s počtom prvkov v rozvádzači, ale s pretekajúcim prúdom cez istiace prvky. Ističe 16A majú rovnaký vnútorný odpor  a vytvorí sa rovnaké teplo keď pôjde maximálny prúd 25A cez jeden alebo cez 10 ističov. Závisí od skrinky aké teplo je schopná vyžiariť.

1 * 100% alebo 10 * 10% prúdu spraví značný rozdiel v oteplení. Teplo je úmerné druhej mocnine prúdu.

Jano Lehotský:
Ďakujem za opravu ACEOF ACES - hodnota sa mi tiež zdala vysoká, robil som to cez program a nejak mi to zobralo zlý typ siete. Opravene hodnoty platia.

K tomu otepleniu tiež ďakujem, myslím že to tiež potvrduje úvahu ze sa neoplatí šetriť na počte zásuvkových okruhov                  -25A ^2  = 625      10*2,5A^2=62,5 

Menšia pravdepodobnos ť preťaženia z dôvodu súčastnosti a aj pre teplo.

Ján Garaj:
Citace: Vít Rotrekl  16.05.2016, 20:29

Rozvadec 1x 12modulu je malo...
Zasuvkovycch okruhu do kuchyne, bych videl min 4,(sporak/trouba, mycka, lednice+MW, pracovni zasuvky).

Ze zivota. Mam doma hl. Jistic 1x25A. Tripokojovej byt, varime na plynu, topime plynem, vodu ohrivame plynem. Dal jsou pripojeny bezny spotrebice - pracka, mycka, mikrovlnka, trouba, varna konvice, televie...neja ky ty nabijecky na NTB, telefony, vysavac... za 9 let, co v tom byte bydlime me hl. jistic nevypadnul. A to nijak nehlidam kdy co jede dohromady.

Súhlasím plne s horeuvedeným,ale:
Čo už my činžiakoví obyvatelia urobíme,ak nechceme rozdr..ť celý byt rekonštrukciou .A to teraz v takom Hliníkovom 2x2,5 bývam. To by som musel pani domácej zaplatiť extra drahú dovolenku,aj keď ona je pre mňa najdrahšia.Tak naozaj to máme nasledované,kedy čo zapneme a drží to zatiaľ.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana