Ako postupovat pri obnove chalupy?
Martin-mj009u:
Ak malo, tak musim menit vodovodne potrubie v hlavnom rade, tj. jama 1,20m hlboka a dlzka vykopu 25 metrov ;D . Ak by to stacilo tak si aspon usetrim robotu.
Jan Franěk:
Citace: Vít Rotrekl 27.04.2016, 16:48
Návštěva zkušeného elektrikáře, nejlépe RT, vás asi nemine. Ten na místě nejlépe zhodnotí situaci.
A neměl by se tam nejdřív podívat projektant? :-[
Je smutné že mnoho tazatelů zde hledá "projekt zdarma" a přitom je projektová dokumentace, připravená přímo na míru konkrétní aplikaci, nejen dobrým pomocníkem, ale navíc i zákonnou povinností každého provozovatele, chalupáře, vlastníky bytů, nebo domů nevyjímaje.
Navíc jsme se mnohokrát přesvědčili že i dobře míněná rada, může více uškodit než pomoci, pokud nejsou známi všechny místní podmínky. A právě proto se nechá dobře poradit většinou až po osobní prohlídce na konkrétním místě.
A ušetřilo by to nejen robotu, ale i mnoho času a jiných starostí.
Tedy já bych postupoval tak, že bych oslovil projektanta a spolu s ním bych připravil projekt na míru a dle mých potřeb a požadavků.
Martin-mj009u:
Uz som oslovil dvoch "projektantov" a obaja by najradsej spravili projekt od stola na zaklade fotiek. Ak viete o odbornikovy z Kosic, rad ho oslovim. Nejde o projekt zdarma, ale nebudem platit za zdrap papiera s nulovou vypovednou hodnotou. Je to presne tak ako som cakal, bude problem najst niekoho normalneho.
Takze na jednej strane pardon ze sa pytam, ale na druhej strane je to vizitka nielen Vas elektrikarov, ale podobne je to aj v inych remeslach - mnoho fuserakov a minimum odbornikov. A potom ja mam dostat pucung na fore, lebo sa pytam nebodaj? Cital som temy na fore 3 tyzdne, takze cca viem co je potrebne. Ale ked mi pan projektant povie ze naco mi hromozvod, ved blizko je elektricke vedenie? Alebo ze staci zabit do zeme 1 zemniacu tyc, len aby bolo?
Skvele ze?
Vít Rotrekl:
No nevím, myslím, že na připojení jedné zásuvky pro bojler a připojení vodárny nikdo projekt dělat nebude - čímž netvrdím, že je to dobře...
Proto píšu, že když má tazatel pochybnosti o tom jestli instalace ještě nějakou chvíli vydrží, tak je dle mě teda lepší pozvat zkušeného elektrikáře, nebo ještě lépe RT, který zjistí v jakým stavu ta instalace opravdu je.
Co by tam dělal projektant? Je spousta projektantů, kteří ani neví jak se drží zkoušečka, nedej bože, nějakej měřák na izolační stavy.
Takže dle mě je projektant až druhá volba. Až bude tazatel vědět co bude stavět, jak to bude vypadat. V téhle chvíli se dá řešit s projektantem co, kdy, kde, jak...
Vít Rotrekl:
Citace: Martin-mj009u 29.04.2016, 08:00
Uz som oslovil dvoch "projektantov" a obaja by najradsej spravili projekt od stola na zaklade fotiek. Ak viete o odbornikovy z Kosic, rad ho oslovim.
Pro mě trošku z ruky :) cca 460km :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana