Ako postupovat pri obnove chalupy?
Jan Alin:
Citace: Jan Franěk 29.04.2016, 07:31
A neměl by se tam nejdřív podívat projektant? :-[
To je naprosto správný postup, bohužel, moje poslední zkušenosti s profesí projektanta jsou velice tragické, možná by to chtělo zavést registr projektantů, kteří ještě dělají alespoň trochu poctivě a ne jen kopírují vzorové výkresy od stolu bez jakékoli další zodpovědnosti. Měl jsem letos v ruce několik projektů a ani jeden nebyl takový, že by zařízení udělané podle něj alespoň fungovalo, natož bylo správně dle předpisů.
Jan Franěk:
Citace: Martin-mj009u 29.04.2016, 08:00
Nejde o projekt zdarma, ale nebudem platit za zdrap papiera s nulovou vypovednou hodnotou. Je to presne tak ako som cakal, bude problem najst niekoho normalneho.
Ptal jste se jak bychom postupovali my. Jen jsem vám popsal můj pohled na věc a jak bych postupoval, v souladu s vaší položenou otázkou.
Normálně pokud jsem požádán o realizaci nějaké zakázky, dostanu projektovou dokumentaci rovnou, nebo oslovím některého z kolegů a ve spolupráci s investorem a projektantem, připravíme návrh a následně projekt. Odpadá tak mnoho problémů, dohadů a podobně. V této službě je i možnost mi zavolat (nebo projektanta) v případě nejasností, doplnění a jiných otázek, které se té zakázky týkají. Tedy je investor i zapojen do návrhu a nemusí čekat jestli dostane bezcený cár papíru, nebo opravdu řádný dokument. Je tedy dobrá i vlastní aktivita a tlak na projektanta.
Ještě prosím definujte termín - někdo normální, aby nedošlo k nějakému nedorozumění
PS: nejedná se pouze o zásuvku a vodárnu, ale regulérní rekonstrukci, byť páchanou možná po etapách. Navíc jsem přesvědčen o tom, že pokud sáhnu jakýmkoliv způsobem do Al instalace ve stáří 40 a více let, navíc kdo ví v jakém stavu, je rekonstrukce celkem logickým krokem s ohledem na funkčnost, životnost a především bezpečnost tohoto zařízení
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 29.04.2016, 08:11
To je naprosto správný postup, bohužel, moje poslední zkušenosti s profesí projektanta jsou velice tragické, možná by to chtělo zavést registr projektantů, kteří ještě dělají alespoň trochu poctivě a ne jen kopírují vzorové výkresy od stolu bez jakékoli další zodpovědnosti. Měl jsem letos v ruce několik projektů a ani jeden nebyl takový, že by zařízení udělané podle něj alespoň fungovalo, natož bylo správně dle předpisů.
Pane kolego že projektant nemá odpovědnost je pouze projektanty rozšiřovaná fáma.
On vystupuje coby odborník a navíc může přivést realizátora posléze revizáka případně další v omyl.
Prvotní odpovědnost půjde za ním.
Pro právně zdatné připomínám rozdíl mezi měl, a měl a mohl.
Sen jedné komory tj. nemusel a nemohl není v relaci s právním pořádkem není není (dance)
Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec 29.04.2016, 09:01
Pane kolego že projektant nemá odpovědnost je pouze projektanty rozšiřovaná fáma.
On vystupuje coby odborník a navíc může přivést realizátora posléze revizáka případně další v omyl.
Prvotní odpovědnost půjde za ním.
No to teď řeším :) Ale to není na veřejnou debatu
Martin-mj009u:
V chate mam medene vedenie, ale nie podla normiem, teda aspon si nemyslim ze svetlo potiahnute od zasuvky je v sulade s dnesnou normou. Al je privodne vedenie k elektromerovej skrini. Je nieco zle na postupnej rekonstrukcii? Nebudem predsa menit rozvody na niecom,co sa chystam za 2-3 roky zburat. Nove rozvody potrebujem hlavne v pivnici na technicke zariadenia, ktore tam ostanu aj pre novu chatu. Teraz potrebujem novu skrinu na hranici, nove vedenie do chaty a priprravit si zemnenie na buduci hromozvod a HUS a neviem co vsetko (preto projektant!), kedze ja neovladam normy. Cize kludne sa tvarme, ze chata neexistuje a objekt je "iba" ta pivnicna cast, ktoru potrebujem mat novu. Ale ako vravim, budem este toho roku dost kopat, preto zemiaci pas nie je problem, len potrebujem vediet ako,kolko a kde. Pochybujem, ze nejaky sulino od stola podla fotky pripravy projekt presne na mieru pre mna.
Ale ako vidim z diskusii, ani u vas v CR to nie je ine.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana