Ako rozbehat CP-1000KEY2-01+Mosaic z různých komponent?
Postránecký Petr:
Možná máte pravdu, že Teco má slabší podporu. Ono, jak se to vezme, protože v Tecu radí programátoři programátorům, nikoli koncovému zákazníkovi. Na to jsou integrátoři. P.S: Taky někdy nadávám (norm) >:D Pokud jste si koupil systém z druhé ruky, máte de-fakto nulovou podporu.
Pokud máte konkrétní problém, můžete napsat zde do fóra a třeba někdo odpoví.Kam napíšete pro odporu se systémem, o kterém píšete? Na zavřené fórum?
Má zkušenost s Tecem je opačná. Pro domácnost je to správná volba, díky veliké nabídce HW modulů a uni rozhraní, které nabízí. Pokud víte jak a pokud projdete alespoň základy školení v Mosaicu, máte velikou šanci si připravit vlastní projekt.
Nechci zde rozjíždět diskuzi proč né ten, či onen systém, prostě na vás zbyla pouze tato možnost a ty důvody jsou jasné, chtěl jste si to udělat sám. Proč ne, já si taky pravidelně programuju svoji škodovku a upravuju nastavení motoru :D Ale není to pro každého. Ten problém totiž není v systému.
Příklad: Po výměně systému jste použil připravenou knihovnu (pro ovládání klávesnice) a hotovo? V našem příspěvku je to řešení na ovládání klávesnice! Nebo je pravdou, že nyní žádnou klávesnici nemáte, protože tam prostě nejde připojit žádná klávesnice. (nepočítám autonomní s relátkem) Napojil jste tedy systém EZS? Není toto lepší řešení pro p.Gremla, než se mordovat s klávesnicí, kterou Teco nevyrábí?
Bohužel vám p. Greml nedovedu poradit s onou klávesnicí (nemám s ní žádnou zkušenost), ale zkuste popřemýšlet o jiné alternativě (např. napojení na systém EZS) řešení se stejným nebo podobným výsledkem.
Musel ozvat, protože již jsem opravoval pár domů s oním systémem po lidech, kteří si natloukli kokos u věcí, které neměli v knihovně a že jich tam chybí.... co pak s tím. Nic není dokonalé.
Milan Greml:
ja som sa rozhodoval medzi Foxtrot a Loxone a jednoznacne sa mi viac pacil Foxtrot, preto som si ho aj kupil. Nakolko som elektrikar, pri vybere systemu som pozeral na HW, a hned bolo jasne ze Teco ma neporovnatelne lepsie porfilio modulov a lepsiu skalovatelnost systemu nez Loxone. Do toho sa mi pritrafila moznost kupit takmer cely system cez bazar za podpolovicnu cenu a bolo rozhodnute. Samozrejme som musel pre prisposobenie do mojho domu dokupit aj nove komponenty a vtedy sa potvrdilo, ze rozsirovanie a prisposobovani e Teco systemu je dobre navrhnute (napr. kvoli 2x analogovym vstupom nemusim kupovat cely extension s nepotrebnymi I/O).
Takze mne sa Foxtrot stale paci a som rad ze ho mam a neplanujem ho menit. Prave preto sa snazim najst riesenie ako dobojovat s tou klavesnicou.
Jedine co sa mi na Teco nepaci je malo predpripraveny ch kniznic v Mosaic. Maju tam aj nejake OSCAT kniznice, no tie mi nefunguju, nakolko su tam nejake konflikty s TIMElibs...
Jednoducho v skratke, Teco system by bol TOP pokial by mali lepsiu podporu SW...
Andrej Pifec:
Citace: Postránecký Petr 10.05.2016, 08:24
Pokud máte konkrétní problém, můžete napsat zde do fóra a třeba někdo odpoví.Kam napíšete pro odporu se systémem, o kterém píšete? Na zavřené fórum?
Pan Postranecky, ak ste niekedy pracoval s Loxone, tak musite vediet ze nejake forum je nepotrebne, nakolko je to vazne vsetko spravene tak prehladne, ze staci si prestudovat zakladu dokumentaciu a musi to pochopit kazdy. Loxone je system navrhnuty pre inteligentne domy, Foxtrot je navrhnuty pre siroke spektrum roznych aplikacii.
Vobec tu nechcem tvorit dojem ze Foxtrot je zly. Prve naopak, Foxtrot je vyborny spolahlivy system, sam som ho mal doma viac nez 3 roky a nikdy som nemal ziaden problem.
Jediny problem je nutnost ovladat programovanie podla IEC, inak si clovek nedokaze spravit zlozitejsie programy.
A prave to ma Loxone vyriesene. Mysleli na kazdy detail, ze co moze clovek pozadovat v inteligentnom dome a spravili na to bloky.
Kedze pan Postranecky pracujete s Foxtrot, tak urcite viete co musite vsetko spravit aby ste trebars - ziskal vonkajsiu teplotu na tepelnom cerpadle, ktore komunikuje s Foxtrot cez Modbus a tuto teplotu zaznamenaval na SD kartu a zaroven kreslil graf cez webove rozhranie Foxtrotu...
Ak ste ozaj skuseny programator, budete to mat spravene za 2-3 hodiny.
Ja nie som programator a podarilo sa mi to na Foxtrote rozbehat za 1 tyzden.
No na Loxone som to spravil 2 minuty a nikdy predtym som to nerobil...
Takze znova opakujem to co som napisal uz v prvom prispevku:
Foxtrot je profi PLC system, co dokaze v svojom zamerani ozaj vsetko, pokial to dokaze niekto naprogramovat.
Jaromír Klaban:
Pane Greml, pojďme k podstatě vašeho dotazu. Pomůžeme i soukromníkovi i integračním firmám. Píšete, že jste zkomunikoval tepelné čerpadlo, tak asi úplný neprogramátor nebudete, že? Kolega Urban vám odpověděl, když jste se ptal na KEY01 jako na celek. Nikoliv na to, co od ní vlastně potřebujete. OK. První pokus o pomoc nezabral. Zkusme jít dál. Naznačil jste, že potřebujete nikoliv psát texty na displej, ale zadat několik číselných kombinací a asi je nějak vyhodnotit. Můžete popsat slovně přesně to, co potřebujete naprogramovat? Můžete to popsat tady na fóru nebo e-mailem směrovaným do Teco.
Milan Greml:
Pan Klaban,
vidim ze ste priamo od Teca a to ma nesmierne tesi ze mate zaujem pomoct aj "uzivatelovi".
Teda nie som uplny laik, ale ani programator. Nadobudol som skusenosti s Mosaic ako samouk pocas jedneho roka na vlastnej instalacii. Pred rokom som nemal ani tusenie co su to premenne, instancie, datove typy, literaly a podobne...
Pravdupovediac, komunikaciu s tepelnym cerpadlom som zvladol na 50%. Citam vsetky hodnoty ktore potrebujem, aj ich archivujem, no mam problem so zapisom multi registrov... No to casom dufam doriesim.
K tej klavesnici...
Viem si zobrazit akykolvek text na klavesnici, ci uz staticky cez ID : USINT alebo dynamicky cez pole TEXT : USINT. Mam vsak problem spravit POU ako celok, aby to zjednodusene fungovalo asi takto:
- na displayi je v pokojovom stave pri neaktivovanom EZS zobrazovana vonkajsia a vnutorna teplota (nedokazem zapisat teplotu do pola USINT , ktoru mam v REAL. Treba ju nejak rozpisat do jednotlivych indexov pola s prihliadnutim na to, ze vonkajsia musi byt signed)
- pri aktivovanom EZS bude display zobrazovat 'EZS aktivny' (to mi nerobi problem)
- pri zadavani 4-miestneho kodu bude display pri kazdom stlaceni numerickeho znaku zobrazovat prisluchajuci pocet '****' az po stlacenie klavesy 'ENT'. Po stlaceni ENT sa vyhodnoti ci je kod spravny a na display sa zobrazi bud 'Kod spravny' alebo 'Kod nespravny'. Ak je kod spravny, zaroven system zaznamena udalost, ze od akeho uzivatela bol prijaty kod a zapise ho aj s casom do logu. To plati aj pre prichod aj odchod... (toto mi robi najvacsi problem)
- predvolenie jednotlivych kodov uzivatelov ako aj prezeranie logu pristupov by bolo idealne cez web rozhranie, no s tym by som vedel zabojovat, mozno...
Viem, ze vam sa to mozno zda jednoduche, no toto som neuspesne riesil 4 mesiace ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana