Ako rozbehat CP-1000KEY2-01+Mosaic z různých komponent?
Milan Greml:
Pred rokom som kupil second hand komponenty int. elektroinstala cie a doteraz som nezvladol rozbehat klavesnicu KEY2-01. Nie som programator PLC, som samouk - profesne elektrikar ale velmi ma to bavi. Ovladam s tym cely dom, vratane tepelneho cerpadla cez Modbus a tiez citam cez Modbus meteostanicu. Cely system som si naprogramoval sam v Mosaic a to som nikdy pred tym nic take nerobil. No ta klavesnica mi uz zobrala vela nervov a po 4 mesiacoch pokusnych vecerov to vzdavam. Proste to nedokazem naprogramovat. ..
Ten pan, od ktoreho som vsetky komponenty kupil to mal vsetko funkcne (bol som u neho este ked to mal vsetko zapojene) ale pred predajom vymazal celu riadiacu jednotku. Pytal som si kontakt na firmu ktora mu to niekedy davno montovala, no nebola to firma, ale nejaky pan z Brna, ktory odisiel pracovat do zahranicia.
Takze neviem sa dalej pohnut... Zistil som ze ta klavesnica je vyrobok inej firmy (Elko) a volal som aj im, no oni mi povedali ze to ide len v IDM SW. Ostatne komponenty mam Teco. No ale aj ten povodny majitel to mal naprogramovane v Mosaic a fungovalo to. Povedal ze to boli 2 funkcne bloky a prave tie su klucove...
Toto forum je asi moja posledna nadej pre pomoc... Preto prosim, kto ma podobnu konfiguraciu (CP-1000 + KEY2-01 + Mosaic), ci by mi nepomohol.
Ja nepotrebujem s tou klavesnicou robit vsetko ako deklaruje Elko. Chcem len cez nu 4-cifernym kodom zapnut a vypnut strazenie domu a aby bolo mozne zadat 5 roznych kombinacii kodov. Nic viac nepotrebujem.. .
Luboš Urban:
V Mosaicu je nástroj, který umožňuje naprogramovat texty do jednotky KEY2-01. Najdete ho v menu nástroje a jmenuje se Texty KEY2. V něm můžete zadat statické texty a vyhradit pozice, do kterých se bude z programu vypisovat proměnný text. Ten může mít čtrnáct znaků, pole nemusí být souvislé, může být rozděleno do více částí. Proměnný text připravíte v uživatelském programu, naplníte jím příslušný prvek výstupní struktury displeje a ten se pak přiřazuje postupně po řádcích zleva doprava do připravených pozic. Texty se musí nahrát z tohoto nástroje přímo do modulu KEY2-01, nepřenáší se spolu s uživatelským programem. Podrobněji to je popsané v nápovědě Mosaicu, když si necháte vyhledat heslo KEY2-01.
Milan Greml:
To co ste napisal je jasne, tiez mam taku predstavu, viem si predstavit co vsetko asi treba naprogramovat, no je tam vela prepojeni display/program/klavesnica a na to treba uz ozaj "hlavu". Prave v textoch problem nevidim, viem si tam posielat texty...
Ja to proste nedokazem naprogramovat ako celok. Skor by som prijal nejaky kontakt na niekoho kto to ma hotove a dohodli by sme sa na kopii za odplatu, alebo zaplatim niekomu za naprogramovani e...
Ako som spominal, riesil som to vecer co vecer od vianoc do teraz a nevyriesil som to, tak moje nervy su v tomto smere oslabene :-[
Andrej Pifec:
Nebude to jednoduche a myslim ze nenajdete cloveka co vam to len tak naprogramuje. Hovorim z vlastnej skusenosti. Tiez som mal foxtrot ako inteligenciu, tiez som mal tu istu klavesnicu a tiez som sa toho zbavil cez bazar.
Presne ako ste napisal, vela veci sa clovek nauci a rozbeha, ale ked pride k niecomu tazsiemu, tak sa ide clovek zblaznit. Tiez som si spravil sam bez programatorske ho vzdelania program pre svoj dom a fungovalo to. No tazsie veci co som chcel naprogramovat a tiez tu istu klavesnicu, to bez sance...
Foxtrot je profi PLC system, co dokaze v svojom zamerani ozaj vsetko, pokial to dokaze niekto naprogramovat.
Je to skor pre priemyselnu sferu, kde je jasne ze vsetko sa programuje podla poziadavky investora. Pre domacnost je foxtrot uplne zla volba, pokial nema clovek programatorske myslenie a prax. Skusal som pouzit aj FOXtool, tam klavesnica fungovala a cele to bolo velmi jednoduche, no pre mna to malo obrovsky nedostatok a to chybajuca podpora komunikacie FTP, HTTP. To som zase bez problemov rozbehal v Mosaic, no vela dalsich veci nie... Pre nasadenie do domacnosti tomu chyba SW podpora vo forme predpripraveny ch kniznic.
System ktorym som doma nahradil foxtrot je urceny vyhradne pre domove int. elektroinstala cie a je to poznat hlavne po stranke SW. Vsetko predpripravene, len rozklikat, poprepajat a ide to... To co som na foxtrote programoval mesiac, to som na novom systeme spravil za 30 sekund... (dance)
A to najpodstatnejs ie... Ja som sa snazil rovnako ako vy najst cloveka, co mi to spravi, samozrejme za peniaze. Ale nenasiel som. Viacerych co som oslovil nemali cas, riesili velke projekty a podobne reci. Jeden bol ochotny to spravit, ale ohodnotil to na 400EUR a pozor, len za klavesnicu!! Takze za tie peniaze som mal riadiacu jednotku noveho systemu, kde si viem spravit vsetko uplne sam a bez problemov...
Milan Greml:
V podstate s vami uplne suhlasim. Je to tak, pokial nemame vzdelanie v programovani, Foxtrot je najhorsia volba pre inteligentnu domacnost.
Asi tusim ktorym systémom ste nahradil Foxtrot, podla vety "Vsetko predpripravene, len rozklikat, poprepajat a ide to... "
Ale presne tak isto je postaveny aj Mosaic, len tu chybaju kniznice pre inteligentne domacnosti...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana