Je pocet zemniacich tyci na bleskozvod v poriadku?

<< < (5/7) > >>

Lukáš Rotrekl:
V nerezu? Kromě toho, že to bude drahé materiálově to bude drahé i na práci. Navíc to lehce (ne neřešitelně) zkomplikuje revizní měření, zejména v případě oblíbeného (min u mě) vedení svodů po okapech.
Citace: Wolfgang Marks II  14.03.2016, 09:18

Zkusil jste si vyměnit zkušební svorku ve výšce 1,8 m. To si musíte vzít stoličku nebo žebříček. A přitom nejvíce závad na hromosvodech začínají na zkušebních svorkách.

Proč, naprosto bez problémů. Je to cca ve výšce očí nebo lehce pod ;D

Milan Hudec:
Každý spoj byť provedený špičkovou svorkou snižuje kvalitu výsledku.
V tomto konkretním případě by s měřením neměl být problém nijaký, pokud budu mít změřeno uzemnění předem.

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  14.03.2016, 18:53

Obávám se, že při přímém úderu blesku rozdíl mezi dobře dotaženou svorkou, nebo svodem bez svorky, nebude prakticky významný. Horší to bude s tepelnými účinky na staré zrezlé svorce, ani na takových jsem ovšem nikdy nenarazil na významné poškození ani u objektů, do kterých určitě tluče. U samotného úderu, nebo těsně po něm, jsem se nikdy ke své smůle nenacházel, rád bych to jednou viděl z první řady.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Milan Hudec  14.03.2016, 18:53

V tomto konkretním případě by s měřením neměl být problém nijaký, pokud budu mít změřeno uzemnění předem.

A co periodická revize? U zemniče B, Ok, celkový odpor uzemnění změřím, změřím i celistvost smyček.

Co zemniče typu A?

Maroš Klein:
Citace: Lukáš Rotrekl  14.03.2016, 21:00

A co periodická revize? U zemniče B, Ok, celkový odpor uzemnění změřím, změřím i celistvost smyček.

Co zemniče typu A?

http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,26260.0.html
Alebo pozrite si napríklad tento.
http://eshop.micronix.cz/merici-technika/revizni-pristroje/revizni-pristroje/merice-zemnich-odporu/ms-2301.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana