Kam připojit elektrickou topnou tyč IP44 v koupelně v zóně 2?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Patrik Dedík  23.02.2016, 13:57

A kde mate bez chranice? Aj v 1 aj v 2 je napisane ze cez RCD. Pozrite si to lepsie

Omlouvám se, naučím se rozeznat písmeno C od B...  :D

Stejně by to chtělo od autora dotazu nějakou podrobnost o provedení a umístění spotřebiče.
Jsou okraje zóny, kde bych si to uměl představit, ale např. v místě, kde se dá předpokládat přímé ostříkání sprchou, dotyk rukou při vylézání z vany,... by se mi to nelíbilo.

Radek Červený:
Když pominu bezpečnost a umístění v zóně 2, po stránce estetické se mi určitě nebude v koupelně líbit zásuvka někde pod žebříkem, u ní plandající šňůra a při každém zapnutí či vypnutí ohyb dolů s vystrčenou holou zadnicí směrem ke dveřím.
Co k žebříku pod krytku topenářských trubek vyvést i husí krk a kabel pak protáhnout krkem k vypínači č.2 nebo termostatu, umístěném v zóně 3 a v normální výšce?
Zabijete tím hned tři mouchy jednou ranou. Nebude zásuvka ve dvojce, bude to vypadat esteticky a komfort uživatele je také za bod  ;)

Rudolf Schudek:
Pane Volf pořád nechápu váš záměr. Mluvíte o topné tyči a prostorovém termostatu. Rozumím tomu tak, že chcete přitápět v koupelně? Nebo v čem bude ta tyč umístěná a proč prostorový termostat? :o

Libor Volf:
 (poklona)  pánové za názory a upřesňuji. Jedná se o montáž v novostavbě RD a jde o topnou tyč v radiátoru (žebříku). Z jedné strany vana, z druhé otevřený sprchový kout, mezi nimi 85 cm, tedy zóna 2. Bude tam stříkat voda. Jsem stejného názoru jako p. Schwarz, nelíbí se mi to. Zvažuju pevné připojení. Tedy: Topná tyč IP44 bez regulace (nabízí se max IP54, což vodu stejně lépe neřeší a IP 67 už jsou obludy do výbuchu - pátral jsem na netu) + utěsněný husí krk vedený do kopce přes stěnu (do kuchyně) a spoj v kuchyni v krabici IP20 s CYKYnou k termostatu. Myslím, že by to mohlo jít. Možnost přesunu žebříku si uvědomuji, ale koupelna je návrh architekta >:( a je malá. Regulaci není třeba řešit, s tou si poradím lehce. RCD a ochr. pospoj. je samozřejmostí. Prosím o názor i p. Schvarze.  (poklona)
PS: Jsem OSVČ elektro a čerstvý (nikoli však mladý) RT

Jan Franěk:
Jde o velmi nevhodné, až nebezpečné umístění. Doporučil bych uvažovat o změně druhu dotápění. Třeba infrapanelem, nebo posunutí radiátoru někam jinam. V tomto ohledu (bezpečnost) by neměl mít poslední slovo nějakej "návrhář",  ale odborník.  (doh)

PS: ještě malou otázku. Sprchová hlavice v tom otevřeném sprcháči je pevná, nebo pohyblivá?  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana