Kam připojit elektrickou topnou tyč IP44 v koupelně v zóně 2?
Tomáš Žabka:
Jedna věc je co říkají normy a druhá věc je to jak to člověk cítí. Vzhledem k tomu, že jste revizní technik tak s revizí nemáte problém, navíc podle toho co píšete to s normami bude v souladu. Takže pak už je to jen na vás jak to uděláte lépe než to co požaduje norma.
Jeden školitel (přednášející) mi kdysi řekl, že některé věci jsou prostě pudové, prostě to buď půjde podepsat a nebo nepůjde. (pokládal jsem mu dotaz jestli může být rozvaděč v kombinaci s elektroměrovým rozvaděčem v šatní skříni za oceloví-my dveřmi) :)
Rudolf Schudek:
Tak už vám rozumím. Ten infrapanel je dobrý návrh, jen si myslím, že se bude špatně hledat v IPx4. Trochu musíme myslet dopředu, protože ruční sprcha je věc nemyslící a když se vymkne z ruky dokáže dostříknout hodně daleko a vysoko. Na ampéru jsem řešil s jednou firmou topné rohože na 24V vhodné do koupelen. Co třeba napodobit laconium (místnost ve které je vytápění v podlaze i zdech) a zabudovat před obkladem na zeď?
Jan Franěk:
Aby nedocházelo k nepochopení. Technické řešení existuje. Jen není zrovna pěkné na pohled. Osobně bych třeba víčko krabice v potřebném IP na novém obkladu nesnesl. Čistým řešením je třeba varianta Radka Červeného, ale myslím si že pro tuto poptávanou konkrétní aplikaci to není zrovna technicky proveditelné. Ale mohu se plést, i proto že neznám konkrétní místní podmínky.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana