Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?

<< < (10/11) > >>

Milan Hudec:
Kolego nekažte mě to (dance).
Otázka je ilustrativní, budiž lišta bude splňovat podmínku nesnadného otevření.

Václav Třetí:
Jo, jo. Proto jsem také neodpovídal.

Já jsem starý rýpal, my bychom mohli být s kol. Schwarzem bratři (omlouvám se, ale on to také o sobě sám tvrdí). Když čtu jeho odpovědi, tak si kolikrát říkám, že jsem to snad psal já.

Jaroslav Molák:
Řídím se podmínkou viz:
Norma umožňuje úsporu prostoru pro kladení vedení. V jedné instalační trubce, odděleném oddíle protahovacího nebo úložného elektroinstala čního kanálu, se povoluje uložit několik obvodů. Vodiče každého z těchto obvodů musí mít izolaci odpovídající nejvyššímu jmenovitému napětí, které je v těchto obvodech použito. Obdobně se povoluje vést v jenom kabelu několik obvodů, jestliže všechny vodiče jsou izolovány na nejvyšší jmenovité napětí, které je v kabelu použito.
A to právě v našem uvodním zadání není jak bylo v úvodu formulováno ve 3 variantách řešení. Zejména, když na půdě měl být umístěn router. Od toho až postupně zadavatel ustoupil.
Není nic proti předpisům, je jenom v souhlasu s řemeslem, je elegantnější a bezpečnější, použít stávající světelný obvod pro umístění zásuvky na půdě, (vždyť tam jtěljsem mít router) a trubkou-krkem, vést anténní a datový kabel. A to neřeším přepěťovou ochranu ani rozvaděč. Už víc nemohu k tomu dodat.

raj:
Citace: Jaroslav Molák  20.02.2016, 10:14

Řídím se podmínkou viz:
Norma umožňuje úsporu prostoru pro kladení vedení. V jedné instalační trubce, odděleném oddíle protahovacího nebo úložného elektroinstala čního kanálu, se povoluje uložit několik obvodů. Vodiče každého z těchto obvodů musí mít izolaci odpovídající nejvyššímu jmenovitému napětí, které je v těchto obvodech použito. Obdobně se povoluje vést v jenom kabelu několik obvodů, jestliže všechny vodiče jsou izolovány na nejvyšší jmenovité napětí, které je v kabelu použito.

Ptám se potřetí:
Která ?

F.Prajza:
Ano, samozřejmě na prvním místě podmínka izolace obvodů různých napěťových pásem...ČSN 33 2000-5-52:2012 článek 528.1.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana