Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?

<< < (9/11) > >>

Jiří Schwarz:
Buďme realisté.
Jak někomu vysvětlíme, že "nesmí" vést v souběhu nn rozvod a anténní koax, když se mi to pak "sejde" v jednom přijímači, proč nesmí vést nn rozvod v souběhu se strukturkou, když se mi to pak "sejde"  na modemu, PC,...

Narvat do seriozně provedeného hlavního rozvodu nn nějakou prásáckou strukturku je na "useknutí pracky",  ale u koncových rozvodů před zařízením to musíme nějak "skousnout"... Každý pak asi budeme mít trochu jinou hranici co ještě ano a co už je moc.

Jaroslav Molák:
Nejen pro hladujícího po informacích pana Rajmonta.
V základním předpise, který má znát každý elektrikář  Výběr soustav a stavba vedení, kde na asi 50ti stranách si může každý ověřit jak se staví elektrické zařízení.
Kdo tento předpis nezná, ať si neříká elektrikář. Pokud se někdo živí touto profesí musí základy vedení uvedené v tomto předpise znát.
Vše, zdá se, posunulo se úplně do jiné roviny a to díky dotazům a nápadům diskutujících.
Vrátím-li se na začátek, hned zpočátku jsem tazatelovi odpověděl jeho dotaz. Jen mu dal kvalifikovanou odpověď.
Proč bych to neudělal, když víc jak desetiletí jsem providerem a několik desetiletí revizním technikem.
Na co jsou vůbec předpisy, nařízení, normy, vždyť říkají jenom minimum toho, jak má být elektrické zařízení provedeno a zhotovitel to musí prokázat, když se to po něm vyžaduje, zejména, když dojde k havárii nebo k něčemu, ještě horšímu.

F.Prajza:
Pokud dobře čtu, bude mít tazatel nakonec v jedné trubce koax pro anténu a UTP jehož prostřednictví m bude vše dle předpisů napájet pomocí PoE...je snad něco elegantnějšího a bezpečnějšího?
Jinak tu máme ČSN 33-2000-4-444:2011, kde se v článku 444.6.3 zmiňují i podmínky nulového oddělení kabeláží silového napájení a informačních technologií. Článek, který by právě s přehledem vyhověl i pro takové napájení 230V AC pro AP providera spolu s UTP. Pro ty co chtějí znát více je tu soubor norem EN 50173, 50174. Doporučuju taky vyhledat "Magjack" a podívat se na fyzickou vrstvu ethernetu.

Milan Hudec:
Cyky pro 230V a kroucený pár pro zvonkové tlačítko SELV 8V.
CYKY pro zvonek a CY vodiče pro 230V.
CY pro 230 a kroucený pár pro zvonek.
Jak pro zvonek tak pro 230 kabely CYKY.

Obě vedení budou zaústěna do zařízení domácího telefonu.
Která z těchto kombinací nesmí vést v jedné liště či trubce?

Václav Třetí:
  Myslím si, že to není šťastně položená otázka.

Není definována lišta, zda je protahovací nebo vkládací.
Já osobně bych se ptal, které řešení je nejlepší, byť některá jsou přípustná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana