Jak laicky nebezpečně na výměnu zásuvky?
Lukáš Rotrekl:
Včera tam ještě elektropráce na tom webu měl. Dneska už je tam nemá. Asi se trošku vylekal reakcí pod videem?
Nic méně asi málo, když to video nestáhl...
Jiří_Hrubý:
Zajímavé, zřejmě se opravdu trochu cuknul, nicméně tento typ "odborníku" by se měl stáhnout pod kámen a nevylézat na veřejnost. Je tohle ještě svoboda projevu, či už minimálně přestupek? Vždyť je to principiálně stejné, jako když pojedu ve městě 60. Vím, že nesmím, když mně nechytí, nic se nestane, když ano, dostanu flastr a když b důsledku toho někoho poškodím, jsem propadající na celé čáře, i když to nebude muset mít nutně příčinnou souvislost.
Zdeněk Lamáček:
Je to podobné, jako když Přemek Podlaha v Receptáři předváděl, jak si ze zavařovacích skleniček vyrobit venkovní osvětlení na zahrádku, nebo osobní výtah poháněný motorem z aut. pračky ( LINK ).
Konzultoval jsem to s manželkou - právničkou. Tvrdí, že by nejřdíve muselo dojít k nějaké škodě (na zdraví, na majetku), aby bylo možno vznášet nějaké obvinění. A i potom by to asi dopadlo tak, že si za škodu může každý sám, alespoň pokud by ten dotyčný byl svéprávný.
Pokud by nebyl, byla by situace jiná.
Takže bych to viděl podobně jako pan Felenda - podat podnět na příslušný úřad, zda má (mají) příslušné oprávnění pro činnost kterou vykonává (vykonávají).
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 09.02.2016, 01:43
Dovolím si upozornit, že vyhláška 73/2010 Sb. a zákony o bezpečnosti práce se nevztahují na kutila Ondru. Na toho se vztahují jen obecné zákony (občanský, trestní) - kdo jiného uvede do nebezpečí... kdo jinému způsobí...
Nejsem právník, ale nebyl kutil Ondra při natáčení normálně v práci kde musí dodržovat bezpečnostní předpisy jako každý jiný?
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin 10.02.2016, 19:21
Nejsem právník, ale nebyl kutil Ondra při natáčení normálně v práci kde musí dodržovat bezpečnostní předpisy jako každý jiný?
Neumím posoudit, zda se "kutil Ondra" při natáčení zabýval kutěním, nebo zda se za kutila pouze podvodně vydával a ve skutečnosti simuloval/nabízel/poskytoval odbornou činnost regulovanou příslušnými zákony a vyhláškami.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana