Jak laicky nebezpečně na výměnu zásuvky?
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Illek 07.02.2016, 22:00
::)
Pokud je mi známo, dle vyjadřování kompetentních odborníků, je to nulový vodič.
Střední pouze u DC rozvodů.
Omlouvám se Kutilovi, že jsem neragoval na slovník ČSN IEC 60050-826 kde se to upravilo. Jsem asi již staršího vydání a změny v názvosloví nechytám tak bystře jako Kutil, či Milan Illek.
Přes to si za svým stojím, že je to k ničemu.
Josef Pentoda:
Vážení, celý článek a zvláště polemika mně připomíná jednání v poslanecké sněmovně.Tam se také řeší naprosté blbosti! Musím ocenit snahu ”správného názvosloví” k internetovému videu, kterému se soudný člověk jen pousměje.
Miroslav Minařík:
Citace: Josef Pentoda 07.02.2016, 23:07
Vážení, celý článek a zvláště polemika mně připomíná jednání v poslanecké sněmovně.
;D
Lukáš Rotrekl:
Tak a je to a můžem jít spát....
Martin Kurka:
Jojo, pánové, dokud tady na elektrice nebude viset obdobné video, tak po takových návodech bude hlad a na internetu jich najdete hromadu zlých, špatných a skoro dobrých, ale vše to bude od kutilů kutilům a ne od odborníků ke kutilům.
Bude za tím hromada práce, ale šel bych do toho - bude-li zájem přispěji na tvorbě pořádného instruktážního videa, třeba spoluprací na scénáři.
Kostru scénáře již máte na Streamu od Ondry, dá se to postavit i na videu, které ukazuje jeho chyby a omyly a bude je komentovat a ukazovat důsledky. Něco jako v Saturninovi závěrečná kapitola o opravě červené knihovny.
Myslím si, že ukázáním, na co vše si odborník musí dát pozor, jaké nebezpečí hrozí při špatné práci ukáže i na vážnost elektrikářskéh o řemesla a nakonec to bude prospěšné i mladým elektrikářům.
Když investor laik a kutil uvidí, co vše musí umět a znát odborník u "obyčejné zásuvky" a jaké speciální nářadí k tomu potřebuje, buď pak opravu udělá podle videa dobře, nebo si to nechá udělat odborníkem a vše si to podle videa zkontroluje.
Takové video může sloužit hlavně jako návod pro investory, aby věděli, jak vypadá profesionální přístup a co jím získají proti zavolání hodinového manžela, nebo kutila souseda.
Začal bych shromažďováním fyzických ukázek zapečených vidlic, vytavených kolíků vidlic a zdířek od vadných kontaktů zásuvek, ukázek vyhřátých měděných a hliníkových vodičů ve svorce apod.
A také ukázkou fotografií zásuvek koncových, smyčkovaných koncových s ochranným pospojením a smyčkovaných s ochranným pospojením.
Fotkami správně a chybně provedenách zásuvek šroubových s hliníkovými a s měděnými vodiči i zásuvek s bezšroubovým připojením.
Fotkami špatně umístěných a ohrožujících zásuvek atd.
Jen hospodskými kecy si vážnost profese nevybudujete, komu to není jedno, může třeba na spojce dát hlavy dohromady.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana