Jak laicky nebezpečně na výměnu zásuvky?

<< < (8/14) > >>

Tomáš Žabka:
Souhlasil bych s panem Kurkou, udělat sadu jednotlivých videi, zásuvka a vypínač, kterou pojmout pro absolventy učňáků a průmyslovek, co se vrhnou kámošovy na byt s tím, že umí vše co je k tomu nezbytně potřeba a bude to za poloviční cenu. Mohlo by se mnohde předejít katastrofám, které někteří "elektrikáři" páchají. Videa by mohla byt zaměřená na teorii a praxi, prostě vysvětlit problematiku sítí, proudových chráničů, měděných a hliníkových vodičů s návaznosti na normy a následně ukázat praktické příklady. Určitě by to mělo význam. Pokud by bylo potřeba určitě bych také mohl pomoci a nebo se aspoň zapojit do připomínkovací ho procesu takového videa  :).

Lukáš Rotrekl:
Video ale musí začínat upozorněním, že to je práce pro člověka s příslušnou kvalifikací.

A nevím, jestli to není házením hrachu na stěnu. Informace lze dohledat všudemožně, a stejně tam "kolega" napíše to co napsal...

Jan Franěk:
Osobně bych to postavil spíš tak, že i na jednoduché výměně zásuvky, se dá udělat mnoho chyb a některé mohou být i velmi nebezpečné.  Ti co dělají v oboru, mají zautomatizován o většinu činností a vůbec se nad tím nezamýšlí. Po zkouknutí podobného videa vám teprve dojde jak se nechá pokazit i taková „banalita“ (doh) když se do toho pustí každý jouda.

To že v tom videu nevidí osoba znalá žádný problém je velmi smutné a ukazuje to na jeho "kvalitu". Na stranu druhou nejsem přesvědčen o tom, že se za současného stavu dá s tímto bojovat, když si na webu může každý dát video jaké chce a zcela beztrestně.
Rozumný člověk si pozve elektrikáře a ti druzí si vždy nějak poradí i za pomoci podobných kutilských videí. Většina národa se nad tím nezamýšlí a má tendenci věřit všemu co se jim podsouvá, například jako v tisku. Nechá se říci že stokrát vyřčená (zhlédnutá na stream.cz) se stává v jejich očích pravdou. Vždy to může fungovat jen do té doby, než se něco stane a budou vznesena obvinění. Bohužel náš právní systém moc nefunguje a tak ….....

Můj obdiv všem, kteří s tím i přes to všechno  bojují    (poklona)

Martin Kurka:

______________ _
Jan Werich - O hlouposti

Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.

Hloupost se fackováním nedá vyléčit.
    Kde blb, tam nebezpečno.
    Kolikrát jsme se už přesvědčili, že kde stranický blb, tam je vždy nebezpečno. A aktivní blbec — ten je horší než cizí, případně i třídní nepřítel.
    Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.
    Proti blbosti i bohové bojují marně.
    Zbabělci jsou nepochybně nebezpečný živel, ale co teprve odvážní blbci?
    Vždycky se najde někde balvan nebo břeh nebo pařez, který se nebojí brzdit povodeň kalné hlouposti.

______________ _____________

Bude mi ctí být pařezem v břehu elektrika.cz
Nevyhraji, ale zabzdím, topícím dám šanci se chytit a vydrápat z kalné povodně na břeh.
Má to smysl.

Kalnou povodní záplavy všech kalkulaček energií jsem doplaval také k těm na břehu - TZB info a ERÚ. Stačilo si zadat stejné podmínky a ejhle, některé kalkulačky nahoře končily jaksi dříve, než ty 2 jmenované. A při jiných zadaných podmínkách zase končily nahoře stejně. Ano to za vítězem pořadí odpovídalo pravdě a vše se tvářilo věrohodně.

Když postavíte vedle sebe pravdu vedle lži a přetvářky, blbost vedle chytrosti, nemusíte psát komentáře.

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Kurka  08.02.2016, 01:17

Jojo, pánové, dokud tady na elektrice nebude viset obdobné video, tak po takových návodech bude hlad a na internetu jich najdete hromadu zlých, špatných a skoro dobrých, ale vše to bude od kutilů kutilům a ne od odborníků ke kutilům.

Bude za tím hromada práce, ale šel bych do toho -

Martine, už mám několik scénářů několik roků!
Vlastně s tím souvisí ta anketa zvěrstev ...

Citace: Martin Kurka  08.02.2016, 10:21

______________ _
Bude mi ctí být pařezem v břehu elektrika.cz
Nevyhraji, ale zabzdím, topícím dám šanci se chytit a vydrápat z kalné povodně na břeh.
Má to smysl.

(jednicka) Já si jako pařez tady tak připadám :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana