Mohu některé klasické žárovky v lustru vyměnit bez problémů za LED?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  27.01.2016, 07:50

Můžete bez problémů (stejný záviz a napájení).....
Mám to doma také už delší dobu ke spokojennosti všech. :)

Mohu vědět co vás k výměně vedlo?

František Šohajda:
Citace: Milan Hudec  27.01.2016, 15:55

Mohu vědět co vás k výměně vedlo?

Úspora..... ;)
Měl jsem v skleněném (křišťálovém) lustru 8x 60W E14 a nyní mám 8x 3W E14 bez projevů slabého svícení, spíš bych řekl že je více nasvíceno.
Svítí celkem dost hodin, místnost na západ.

Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda  27.01.2016, 20:01

Měl jsem v skleněném (křišťálovém) lustru 8x 60W E14 a nyní mám 8x 3W E14 bez projevů slabého svícení,  spíš bych řekl že je více nasvíceno.

Luxmetr by to asi nepotvrdil - snížil jste množství světla na třetinu až polovinu. Možná to ale opticky kompenzuje jiná směrová charakteristik a LEDek.

František Šohajda:
Citace: Fuk Tomáš  27.01.2016, 20:19

Luxmetr by to asi nepotvrdil - snížil jste množství světla na třetinu až polovinu. Možná to ale opticky kompenzuje jiná směrová charakteristik a LEDek.

Neměřil jsem to LUXMETREM ,  je to jen pocitové .... ;)
Možná jiná barva SVĚTLA  bude příčinou ?

Mirek Čech:
Já co měl doma Ledky v lustru a stolní lampě tak letěly pryč.. Mě osobně z toho neskutečně bolela hlava a celkově to bylo nepříjemné.
Pátral jsem po Ledkách s co nejvyšším CRI (Color Rendering Index)  a v podstatě jsem nic kolem 80 až 90 v rozumné cenové hladině nenašel.
Co se týče úspor tak co teď navrhuje ERU nové tarify tak to bude asi jedno jakou budu mít spotřebu.
A celkově když vezmu zpětnou recyklaci Led zdrojů a fotovoltaiky  opravdu je to o ekologii ? ? 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana