Lze zapojit sporák do několika nezávislých bytových okruhů?

<< < (5/5)

MartinNov:
 (poklona)  za odpověď.
Předpokládám že máme B25A a do bytu vede 1 fázová.
 Nechápu,proč se jako laik nikde před koupí nedozvím,že musí být jiné jištění.
Nevím jak funguje indukční deska na 1 fázi a 230 V,když teda prodejce tvrdil,že to jde.
 jestli ta deska si upraví výkon nebo mi bude padat jistič...

Miroslav Revús:
Citace: MartinNov  13.09.2017, 00:07

Nevím jak funguje indukční deska na 1 fázi a 230 V,když teda prodejce tvrdil,že to jde.

Jednoducho. Varná doska pre svoju prácu využíva aj neutrálny N vodič. Ak je zapojená na dve fázy (2x230V),  tak si to predstavte ako dve žiarovky zapojené proti spoločnému N vodiču.
Ak je zapojená na jednu fázu, tak je preponkou prepojená svorkovnica na fázach L1 a L2 a funguje to ako tie spomínané dve žiarovky zapojené paralelne medzi fázu a N vodič.

Doska si výkon neupraví, pokiaľ na to nemá pripravenú riadiacu elektroniku už od výrobcu - režim zníženého výkonu.
Pri zapnutí všetkých okruhov začne odoberať maximálny prúd, čo spôsobí preťaženie ističa a jeho výpadok.

Jan Alin:
Citace: MartinNov  13.09.2017, 00:07

(poklona)  za odpověď.
Předpokládám že máme B25A a do bytu vede 1 fázová.
 Nechápu,proč se jako laik nikde před koupí nedozvím,že musí být jiné jištění.

Pokud vám prodejce tvdil, že to bude fungovat a neupozornil na to, že ne zcela, klidně to jděte reklamovat a vyberte si typ, který bude ve vašem rozvodu funkční. Prodejce vám podle popisu podal klamavé informace. Dokud se lidi nezačnou ozývat, bude se to tu řešit neustále.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana