Jakou zvolit velikost hlavního jističe dle níže uvedených spotřebičů?
IM:
Citace: Jan Alin 28.01.2016, 16:26
Tím, že změním jistič, nezměním skutečnou spotřebu. Jsou to jen povídačky naší Kačky a je za tím snaha dostat víc peněz do systému, nic jiného.
Pokud je mi známo, nejde o změnu platby za spotřebu ale za distribuci. ::)
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 28.01.2016, 19:37
... a o zavedení penále za nespotřebu.
Jan Alin:
Citace: Milan Illek 28.01.2016, 19:37
To, jak se rozdělí platba je jedno. Klidne mohou platbu rozdělit na deset různých částí. Pro konečného malospotřebite le je to jen o tom, kolik ho vyjde kWh celkem a je mu jedno z jakých částí se skládá. Když kupuji rohlík, zajímá mě kolik za něj dám na kase a ne kolik stála výroba, kolik doprava, kolik byly náklady na údržbu obchodu nebo kolik z toho dělá odměna majitele pekárny. Přesně tak by to mělo být i s cenou všech produktů, malinko by se nám to pak zpřehlednilo.
Radim Strycharski:
Citace: Jan Alin 28.01.2016, 20:20
Přesně tak by to mělo být i s cenou všech produktů, malinko by se nám to pak zpřehlednilo.
Vzpomněl jsem si na dobu, kdy se zaváděly palivové příplatky u letadel kvůli tehdy vysokým nákladům na palivo. A dnes mluvčí jistých aerolinek prohlásil, že i když jsou ceny paliv nízké, tak se příplatky snižovat nebudou, protože jsou v nich zakalkulovány náklady na bezpečnost, které rostou :D
Maroš Klein:
Citace: Jan Alin 28.01.2016, 16:26
Těžké je na tom pochopit to, že jističem 3x32A nikoho neokrádám.
To najskôr posúdia tí, na ktorých sa už z existujúceho príkonu neujde, a dozvedia sa to vo vyjadrení k žiadosti.
Ak sa napríklad ukáže, že ste v pozícii „teraz nepotrebujem, ale môže sa hodiť“, alebo „radšej 32A ako stále nahadzovať“, tak si to najskôr niekto nechá dobre zaplatiť bez ohľadu na celkovú spotrebu.
Citace: Fuk Tomáš 28.01.2016, 19:53
... a o zavedení penále za nespotřebu.
Toto bude chcieť veľmi citlivý prístup.
Hlavne v pomere odberovej špičky, súdobosti, absolútneho priemeru a prípustných obmedzení využitia inštalovaného príkonu.
Viem si predstaviť napríklad nejaký základný etalón rezervácie pre jednotlivé kategórie objektov na bývanie podľa akejsi tabuľkovej energetickej náročnosti, ale môžu ešte toho roku vypotiť čokoľvek iné.
Smerovanie sa ale už asi nezmení, a obydlia budú časom skutočne na bývanie a oddych.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana