Jakou zvolit velikost hlavního jističe dle níže uvedených spotřebičů?

<< < (14/19) > >>

Vít Rotrekl:
Asi si to taky budu muset hodit do kalkulačky :-) A pak udělat pokus a v bytovým rozvaděči dat před chránič 20A jisitč. V ER mám 1x25A. Ale myslím, že tímhle bych si stejně moc nepomohl, co se týče platby za jistič.

František Šohajda:
Asi něco bude pravda...že od 1.února budou změny v hodnotách jističů?
Před chvílí mě volala pracovnice ditributora, mám tam delší dobu nějaké jističe měnit na bytovce od podzimu a teď s tím spěchá !! Zatím byl čas až po zimě.... :-X
Jak psal kol. Strycharski v jíïném vlákně.

Maroš Klein:
Dnes som riešil revíziu pre nové odberné miesto 3x25A. Za elektromerom sklad bicyklov s osvetlením a zásuvkou. Žiadateľ má peňazí dostatok, argument je „veď sa ešte môže hodiť“. Takže on, a ešte 100 000 ďalších takých mudrlantov sa už možno nazberalo, a energetika musí reagovať.
Už dávno som upozornil na fakt, že prerábky 1-fázových bytov z pôvodne projektovaných 1f 16-25A na 3x25A je z hľadiska distribučnej siete nezmysel, ale zatiaľ platí, kto prvý príde, ten prvý melie. Ak zákazník chce, tiež mu nebránim, výsledky sa ale v sumáre postupne dostavia sami.
Zatiaľ stále letí poradenstvo na „bytové fabriky“ s vidinou výhod za dverami bytu a s nezáujmom vidieť ostatných obyvateľov a rozvody na sídliskách, ktoré dnes nemá nikto záujem rušiť ani prerábať. Len aby nakoniec neboli prví tí poslední.
Na začiatku bude trocha rozvírenej hladiny, nastanú diskusie a špekulácie, ale dramatický nárast (politickú samovraždu) neočakávam. To s tou vládou bolo jasné už Švejkovi.
Čo je napríklad ťažké pochopiť na tom, že ak mám v dome 3x32A, lebo som zdedil starú cirkulárku, a platím mesačne 30€,  tak v podstate okrádam na rezervácii iných, na ktorých už nevyjde, a ktorí by radi zaplatili za spotrebu viac.
Ide o normálny trend, kde to „inteligentné“ elektromery postupne všetkým popravde spočítajú a spravodlivejši e rozdelia. Na tej myšlienke nie je nič zlé, a takto som to aj myslel v príspevku # 6, resp. 17. A vypadávanie hlavného ističa nakoniec možno bude známkou nesprávneho využívania inštalácie.
A nakoniec možno vyjde posledná novela 2130 – „ruší sa“. :)

Ono ešte nie je nič uvarené, iba u vás sa to viac rozoberá. Hráči z V4 niečo začali v Ostrave, pokecali v Budapešti a toho roku majú v pláne pravidelne pokračovať.
http://www.urso.gov.sk/?q=Aktuality/Z%C3%A1very%20zo%20stretnutia%20energetick%C3%BDch%20regul%C3%A1torov%20kraj%C3%ADn%20V4

Jan Alin:
Citace: Maroš Klein  28.01.2016, 14:52

Čo je napríklad ťažké pochopiť na tom, že ak mám v dome 3x32A, lebo som zdedil starú cirkulárku, a platím mesačne 30€,  tak v podstate okrádam na rezervácii iných, na ktorých už nevyjde, a ktorí by radi zaplatili za spotrebu viac.

Těžké je na tom pochopit to, že jističem 3x32A nikoho neokrádám. Provozovatelé sítí přesně vědí, jak a kdy jsou linky vytíženy a určitě nedimenzují na sto procent instalovaných jističů jednotlivých odběrů jako rezervovaný příkon. Energie zlevňují a tak je snaha přenést platby na něco jiného, aby zisk nebyl na ceně energie tak závislý. Tím, že změním jistič, nezměním skutečnou spotřebu. Jsou to jen povídačky naší Kačky a je za tím snaha dostat víc peněz do systému, nic jiného.

František Šohajda:
Citace

Energie zlevňují a tak je snaha přenést platby na něco jiného, aby zisk nebyl na ceně energie tak závislý.

Je to tak, klasická čistá 1 kWh z vn jde hodně ,hodně pod 1Kč .....
A na tom ještě profituje dost šikovných lidí!
Kde jinde vzít, než tak jak to popisujeme? :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana