Jakou zvolit velikost hlavního jističe dle níže uvedených spotřebičů?

<< < (10/19) > >>

Jan Alin:
Já na chalupě nárůst přes pět tisíc.  :(

Jiří Schwarz:
Jak by to asi prošlo legislativně, kdyby si celá chatová oblast nechala snížit jištění na nějaké minimum a jedna z přípojek zůstala vyšší a nějak by se o její využití "střídali",  takže především za hlavní sezónu by tam "něco natočili"...
Nebo jak to ošetřit na chalupě, aby tam mohlo být minimální jištění a pro vyjímečné silnější odběry si natáhnout kabel od souseda, který přípojku využívá trvale...

Juraj Rojko:
U bytu (3x25) se mi to sníží o 10% a u domu s TČ (3x32) zvýší o 8%. Změna hodnoty jističe nemá na cenu takový vliv, aby to vůbec stálo námahu a potenciální potíže.

Zásadnější je zrušení tarifu pro TČ. Navíc se snižuje podíl NT a zvyšuje rozkouskování NT, což bude mít za následek více startů TČ a tím pádem snížení jejich životnosti. Nemluvě o tom, že někteří si mohou naběhnout nedodržením podmínek podílu odběru v NT.

Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko  21.01.2016, 22:56

U bytu (3x25) se mi to sníží o 10% a u domu s TČ (3x32) zvýší o 8%. Změna hodnoty jističe nemá na cenu takový vliv, aby to vůbec stálo námahu a potenciální potíže.

U mne (byt, 3x20 A, D45d, roční spotřeba 4 MWh, v NT 90%) se mi to zvýší o 20%. Abych se dostal zpátky na současný stav, musel bych snížit jištění na 3x10 A  >:D

Zdenek Hejčl:
Teda, to je průser. Zvýšení cca o 10%.
Ono topení 30kW ukočírovat + bojler a ostatní v NT, ze 63A na 50A asi bude problém...
V podstatě neřešitelné, bez větších investic....
A přitom od května do října odběr malý...  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana