Jakou zvolit velikost hlavního jističe dle níže uvedených spotřebičů?

<< < (9/19) > >>

Jan Alin:
Citace: Jiří Adámek  17.01.2016, 12:17

Celé se to točí kolem toho, že podle tabulek ERU by opravdu vycházela takto absurdní čísla za platbu OZE. Nicméně aktuálně je tento poplatek pro domácnosti dle zákona č. 165/2012 Sb zastropován... .............. .....

Je to tak a je faktem, že to obdobně bylo vlastně i loni pokud dobře vzpomínám. Jen nechápu, proč je vlastně ta tabulka ERU a hausnumera v ní zpracovávána, když skutečnost je řádově jinde. Jaký to má význam a co se od čísel v tabulce ERU vlastně odvíjí že jsou tak nesmyslně vysoká.

Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš  17.01.2016, 13:11

A ten o chlápkovi, co padá z mrakodrapu a ve 20. patře hlásí do mobilu: "zatím pořád dobrý",  ten znáte?

Ten znám, je dobrej a platí na mnoho oblastí v dnešní době.
Ještě bych potřeboval znát ve kterém patře momentálně jsem, výšku patra a jak rychle padám, pak by se lépe rozhodovalo.  o:-)

Jiří Adámek:
Citace: Fuk Tomáš  17.01.2016, 13:11

Nemaťte lidi. Je zastropován pro všechny zákazníky, a to částkou
495 Kč + DPH = 598,95 Kč/MWh (ten rok tam nemá co dělat).

Tím spíše, že ten rok tam není, tak je to nesmysl to řešit. Za to DPH se omlouvám, pracuji v prostředí, kde se dívám na ceny bez DPH, takže tak..

Změnit se samozřejmě může vše, ale jak jsem již psal, je naprosté sci-fi, že by ten strop byl zcela zrušen, tak jak píšete ve svém původním příspěvku, ze kterého to vyznívá, jako by to byla hotová věc. Což samozřejmě není a není to ani reálné. Takže je zbytečné lidi děsit.

Jiří Adámek:
Citace: Jan Alin  17.01.2016, 13:16

Jen nechápu, proč je vlastně ta tabulka ERU a hausnumera v ní zpracovávána, když skutečnost je řádově jinde. Jaký to má význam a co se od čísel v tabulce ERU vlastně odvíjí že jsou tak nesmyslně vysoká.

To bude mít nejspíše základ v tom, že si vláda chce udržet kontrolu nad cenami, respektive ERU, který je jinak nezávislý - viz popis zde: http://www.eru.cz/-/eru-nadale-funguje-jako-nezavisly-regulator

Je otázkou, jak by situace na trhu vypadala, když by žádné omezení ze strany zákonů nebyly a vše řídil jen ERU. To bychom se možná opravdu dočkali oněch astronomických poplatků za nic. Ale toto je už asi mimo tuto diskuzi - příliš politiky :-)

Vítězslav Vaněk:
Tak na stránkách ERU je kalkulačka nových cen,není to tak dramatický jak zde bylo uváděno.Dost jsem si oddechl neboť v mém případě se sazbou D25 a 3x16A mě to vychází ještě levněji.Druhé odběrné místo chalupa 3X25A jen VT je nárust 3500Kč

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana