Jakou zvolit velikost hlavního jističe dle níže uvedených spotřebičů?

<< < (11/19) > >>

Fuk Tomáš:
Když malinko upravím hodnoty, abych splnil v D45d podíl NT 91% (a ne mých 90),  tak rázem navýšení spadne z 20% na 6%. Takže místo snižování jističe budu hledat, co ještě blokovat ve VT.

Martin Kurka:
Citace: Fuk Tomáš  21.01.2016, 23:50

U mne (byt, 3x20 A, D45d, roční spotřeba 4 MWh, v NT 90%) se mi to zvýší o 20%. Abych se dostal zpátky na současný stav, musel bych snížit jištění na 3x10 A  >:D

To je nějaké divné, tak malinko přitopte a musí to vyjít se slevou v novém.
Počítal jste to z jejich kalkulačky,
www.novatarifn istruktura.cz/nn.php?typ=doma
nebo jinak?

00:34

Á, predikovaná odpověď.
Zdá se, že když leze ČEZ PRE do zelí, jsou pražáci biti. Území distribuce je jediné, čím se to podstatně liší.

P.S.
Dnes se mne 4 lidé nezávisle ptali na tuto změnu.
Zatím jim radím zachovat paniku a jistič, vše je jen předběžné, ještě to nedostali do spáru politici a ti to "vylepší" stejně jako "vylepšili" podporu plantážních solárníků.
A soud s Vitáskovou neskončil ani díra v zákoně o nezávislosti ERÚ, takže kolem ERÚ bude ještě mocné politické cloumání - teď snad prý byl odvolán ředitel ČEPS...
No až si spočítají na MF, jaký by musel být státní přispěvek pro sociálně slabé a pro  důchodce a slabé mladé rodiny na zdražení elektřiny, stane se z toho politikum jedna báseň.
Osobně si myslím, že by se v tarifikaci nic měnit nemělo, silně mi to připomíná rušení místních železnic v 90-tých letech. A nyní za velké peníze EU jejich slavná obnova.
Nejvíce mne štve, že to kopíruje velkoodběry fabrik, s penálem za přečerpání i nedočerpání sjednané práce a to nemotivuje k úsporám energie,  jen k ořezání špiček a do limitu k plýtvání.

Fuk Tomáš:
To není tím, že ČEZ leze PREčku do zelí, ale tím, že si zřejmě PREčko vydržkovalo na ERÚ vyšší sazby za distribuci. Zřejmě mají po Praze delší vedení, než ČEZ po republice...

Martin Kurka:
No jo, pak když vás PRE takhle dopálí, nepotřebujete tolik topit a vyleze vám nízký poměr nt/vt pod kritických  0,91. A vydělá na vás ještě víc.

Takže jak říkal táta, musíme více utrácet, abychom se měli čím dál tím více stejně.

Fuk Tomáš:
Tak nějak to bude. Nebo taky šetřit se musí, ať to stojí co to stojí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana