Povolí E.ON na 30m dlouhém AYKY 4x16 např. char. B 3x40A nebo 3x50A?
Radek Červený:
Těžko budete v běžné disrtribuci dohledávat parametry trafa a kabelu včetně délky. Přetaveno do praxe bych začal tedy měřením impedance v místě připojení vašeho RD a od toho se odpíchnul.
honza Sikmo:
To už ne, nebudu měřit na vedení pod napětím...Šlo mi jen o přesnější odhad, zbytek už je na E.ONu a revizním technikovi. Jinak parametry kabelu celkem jednoduše. Otevřu pojistkový rozvaděč hned vedle a vidím co je tam za kabel a jistění. Vidím i kolik přibližně dalsích domů je na trafo připojené a všechny rodinné domy mají hl. jistič buď 25 nebo občas 32A. Vzdálenost k trafu cca 300 m. Travo není bohužel na sloupu, takže problém, ale když na něj vidíte tak zdřejmě poznáte podle velikosti o kolika kVAmpérové jde. Pak dohledám proud sekundáru a přibližně vím parametry vedení.
Takhle to, alespoň v rámci svých možností dělám.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: honza Sikmo 02.01.2016, 09:15
To už ne, nebudu měřit na vedení pod napětím...
Jinak to ale vážně Honzíku nejde .... ;D ;D ;D
Toto je nejpřesnější, výpočty jsou pouze v rovině teorie, která nemusí kopírovat realitu!
honza Sikmo:
jo což to je možný, nevím nikdy jsem to nedělal a ani nebudu. Nehodlám tu potom vysvětlovat někomu z EONu proč se jim hrabu ve vedení až mě nějakej soused bonzne a za druhé k tomu už nemám ani důvod. To bude možná dělat někdo od EONu, když si o to zažádám.
vám jde asi ale oto, že impedance a odpor jsou dvě různé veličiny? Ok to máte pravdu, impedanci na vyplém vedení není možné změřit, byl by to jen odpor bez té imaginární části.
Jo a jinak bez těch zdrobnělin, myslím že nejste moje babička ;)
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: honza Sikmo 02.01.2016, 14:41
jo což to je možný, nevím nikdy jsem to nedělal a ani nebudu. Nehodlám tu potom vysvětlovat někomu z EONu proč se jim hrabu ve vedení až mě nějakej soused bonzne a za druhé k tomu už nemám ani důvod. To bude možná dělat někdo od EONu, když si o to zažádám.
vám jde asi ale oto, že impedance a odpor jsou dvě různé veličiny? Ok to máte pravdu, impedanci na vyplém vedení není možné změřit, byl by to jen odpor bez té imaginární části.
Jo a jinak bez těch zdrobnělin, myslím že nejste moje babička ;)
Když vás tak poslouchám, připomnělo mi to Honzíkovu strastiplnou cestu za dobrodružstvím :)
Změřit impedanci v pojistkové skříni není žádný zločin a věřte, že toto EON vůbec, ale vůbec nezajímá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana