Mohu použít od elektroměru v plotě do rodinného domku x 6mm2?

<< < (6/7) > >>

Zdenek Pokorný:
Chodím sem pravidelně. Několikrát za rok. Jsem tu dobře na odborném portálu "Elektrika.cz" ?

novy2:
Citace: Zdenek Pokorný  28.12.2015, 19:50

Chodím sem pravidelně. Několikrát za rok. Jsem tu dobře na odborném portálu "Elektrika.cz" ?

Bez ohľadu na váš názor, táto téma je pre laikov veľmi dôležitá. Inteligentné merače IMS nás neminú. Citát z iného fóra (svetelektro.co m/Forum/)
.............. .............. .
My na ulici máme všetci ešte elektromer vo vnútri RD a pripojenie cez nástrešáky. Chodí k nám odpočtár raz za rok s kompom na predlaktí, kam si naťuká stav a ide ďalej. Sranda bude, ak sa bude musieť konečne začať z realizáciou EU nariadenia, že všetky vzdušné vedenia v mestách a obciach sa budú musieť prerobiť do zeme. To bude srandy kopec s prerábkou prípojok do RD, úpravami plotov...
.............. .............. ..

Tie merače IMS už nebude treba dávať "do plotov",  lebo už nebude potrebný odpočtár, ale priamo do vstupu bytov. Otázka zakladateľa témy bude v budúcnosti neaktuálna. No čo s doterajšími elektromermi v "plotoch" ?

Vít Rotrekl:
Citace: novy2  29.12.2015, 12:30

My na ulici máme všetci ešte elektromer vo vnútri RD a pripojenie cez nástrešáky. Chodí k nám odpočtár raz za rok s kompom na predlaktí, kam si naťuká stav a ide ďalej. Sranda bude, ak sa bude musieť konečne začať z realizáciou EU nariadenia, že všetky vzdušné vedenia v mestách a obciach sa budú musieť prerobiť do zeme. To bude srandy kopec s prerábkou prípojok do RD, úpravami plotov...

Tím spíš bych to přebudoval teď. Tedy pokud je to plánováno v rámci nějaké rekonstrukce. Než abych to musel řešit za x let, kdy bude distributor předělávat vedení do země, a já budu mít na domu hotovou novou fasádu.

A o tom nařízení se dá prosím dočíst kde? Nějak nevidím důvod pro to, aby nás EU nutila do toho, cpát vedení nn na vesnicích do země. Z čeho to vychází?
Ono totiž jak se z vesnic stávají menší města, a vesnice se rozšiřují a "zkrášlují",  tak v rámci těchto revitalizací se upravují (překládají) i sítě do země.

Zdenek Hejčl:
Tím spíš bych to přebudoval teď. Tedy pokud je to plánováno v rámci nějaké rekonstrukce. Než abych to musel řešit za x let, kdy bude distributor předělávat vedení do země, a já budu mít na domu hotovou novou fasádu.

Jo dobré, to jsem říkal sousedovi, když dělal fasádu: budou předělávat vedení do země, dej si tady trubku na přívod do domu. Neudělal a za rok sekal.... (zle)
Kdo chce kam, pomozme mu tam.
Jen tak na okraj, k původnímu tématu, dal bych tam do země AYKY 4x16mm náklady tak asi 1/3, a ovládání HDO. Vůbec bych se toho hliníku nebál.

František Šohajda:
Citace: Zdenek Pokorný  28.12.2015, 19:50

Kdyby jste sem chodil pravidelně, neptal by jste se!! ;D ;D ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana