Je to tak složité změnit sazbu z d45D na d56D?
Martin Škopek:
Pokud se jedná o novostavbu, pak při žádosti o stavební povolení po 1. 1. 2009 je povinnost dokládat průkaz energetické náročnost budovy (dle vyhl. 148/2007 Sb., resp. dnes dle vyhl. č. 78/2013 Sb.) v rámci něhož jsou mj. tepelné ztráty počítány.
Zbyněk Dohnal:
Já jsem dostal stavební povolení dříve, toto jsem nemusel mít a bohužel nemám.
Martin Rada:
Dobrý večer,
za prvé by jste měl mít revizi tepelného čerpadla, za druhé výpočet tepelných ztrát (u ČEZU, nevím jak u ostatních?), a za třetí revizi odběrného místa, protože bude na ovládání tep. čerpadla z přijímače HDO signálu připojen další signální kabel. Takže všechny tyto doklady jsou nutné k předložení. Doporučuji se obrátit na nějakého elektrikáře či rev. technika a ten vám určitě pomůže se změnou tarifu.
Hezký večer.
Václav Kalina DC:
Tepelné čerpadlo se nemusí blokovat, tudíž vám stačí revizní zpráva o instalaci TČ, potom vám stačí čestné prohlášení, že jste si TČ instaloval sám a co se týče výpočtu tepelných ztrát, ty si můžete udělat sám. V jiné diskusi před pár týdny jsem tu nechával i excel tabulku na výpočet, stačí jenom hledat. Když to celé shrnu, tak vás to vyjde na cca. 1500,- za revizní zprávu a můžete ušetřit i za snížení hlavního jističe. Pokud vám na přímý ohřev před tím stačilo 32A , tak teď si v pohodě vystačíte s 25A. Jinak ČEZ požaduje potvrzení o vystavení revizní zprávy a revizní zprávu předkládat nemusíte, pokud vám revizák potvrdí, že vám revizi vypracoval. Takže čistě teoreticky, pokud si necháte zrevidovat cokoli a do přihlášky napíšete číslo revizní zprávy a revizák vám to potvrdí svým podpisem, nikdo nebude zkoumat ani řešit na co ta revizní zpráva byla vystavená.
Zbyněk Dohnal:
Citace: Martin Rada 19.12.2015, 20:33
za prvé by jste měl mít revizi tepelného čerpadla, za druhé výpočet tepelných ztrát (u ČEZU, nevím jak u ostatních?), a za třetí revizi odběrného místa, protože bude na ovládání tep. čerpadla z přijímače HDO signálu připojen další signální kabel.
Tepelné čerpadlo je spínáno přes stykač, který je ovládán z relé z podružného rozvaděč, takže ne z přípojného místa. Přípojné místo je opravdu beze změny.
Původní topení bylo elektrokotlem (Thermona 9kW), který zároveň natápěl i bojler. Nyní je připojeno tepelné čerpadlo, které má rovněž příkon 9kW a bojler ohřívá elektrokotel. V době, kdy nyní topí elektrokotel do bojleru, je blokováno čerpadlo.
Václav Kalina DC napsal:
Tepelné čerpadlo se nemusí blokovat, tudíž vám stačí revizní zpráva o instalaci TČ, potom vám stačí čestné prohlášení, že jste si TČ instaloval sám a co se týče výpočtu tepelných ztrát, ty si můžete udělat sám.
Prosím to o tepelné ztrátě , že si ji mohu vypočítat sám, víte jistě? To je totiž ta překážka, pro kterou mi to vadí nejvíce. Samozřejmě, že zbytek neudělám. Nikdy jsem nepodváděl a dělat to nebudu. To to radši mít nebudu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana