Je to tak složité změnit sazbu z d45D na d56D?

<< < (3/6) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Zbyněk Dohnal  19.12.2015, 23:12

Dobrý večer,
tepelné čerpadlo je spínáno přes stykač, který je ovládán z relé z podružného rozvaděč, takže ne z přípojného místa. Přípojné místo je opravdu beze změny.
Původní topení bylo elektrokotlem (Thermona 9kW),  který zároveň natápěl i bojler. Nyní je připojeno tepelné čerpadlo, které má rovněž příkon 9kW a bojler ohřívá elektrokotel. V době, kdy nyní topí elektrokotel  do bojleru, je blokováno čerpadlo.

Mohu se zeptat proc ohrivate vodu elektrokotlem, kdyz mate tepelny cerpadlo, ktry by tu vodu v zasobniku taky umelo ohrat?

Petr Liskar:
Citace: Zbyněk Dohnal  19.12.2015, 13:23

Já vidím problém v tom, že bych měl platit za znovu provedení revize přípojného místa - celá část je pod plombou, takže jakákoliv změna je vyloučená

Jo, to jsem si také myslel, když jsem měnil sazbu z D25 na D56. Houbeles. Přijímač HDO šel pryč a časy vysokého tarifu jsou nastaveny napevno....

Vy budete nezbytně k žádosti potřebovat:
-  výpočet tepelných ztrát objektu. Pokud ten výpočet bude od autorizované osoby, bude jen dobře, neboť podmínka "Tepelný výkon tepelného čerpadla kryje minimálně 60 % tepelných ztrát vytápěného objektu" bude splněna bezpochyby. Takový výpočet vyjde na cca 3000,- Kč. Máte-li PENB, tím lépe, telené ztráty jsou součástí tohoto průkazu.
- revizní zprávu o instalaci TČ,  to je kvůli větě "pro odběrná místa, u nichž odběratel distributorovi věrohodným způsobem prokáže, že pro vytápění objektu je řádně nainstalován a používán systém vytápění s tepelným čerpadlem",  cenu této revize úmyslně neuvádím. Zajisté vám někdo revizi elekroinstalac e novostavby dělal, domluvte se s ním.
- revizní zprávu přípojného místa,  zdánlivá formalita, leč potvrzení pro distributora, že přípojné místo je připravené na takovou změnu...

Lukáš Rotrekl:
Citace: Václav Kalina DC  19.12.2015, 22:49

Tepelné čerpadlo se nemusí blokovat, tudíž vám stačí revizní zpráva o instalaci TČ,

Jste si jistý? Já bych teda citaci:
Citace

Odběratel musí zajistit technické blokování topných elektrických spotřebičů po dobu platnosti vysokého tarifu.

chápal, že se musí blokovat.

Petr Liskar:
Citace: Lukáš Rotrekl  19.12.2015, 23:52

Jste si jistý? Já bych teda citaci:chápal, že se musí blokovat.

Má pravdu.
Přesně ten bod zní takto:
9. Odběratel musí zajistit technické blokování topných elektrických spotřebičů kromě
pohonu kompresoru tepelného čerpadla v dobách platnosti vysokého tarifu.
Blokovat je nutno ostatní tepelné spotřebiče.

Zbyněk Dohnal:
Citace: Vít Rotrekl  19.12.2015, 23:27

Mohu se zeptat proc ohrivate vodu elektrokotlem, kdyz mate tepelny cerpadlo, ktry by tu vodu v zasobniku taky umelo ohrat?

Odpověď je v celku jednoduchá. TČ topí do akumulační nádrže cca 1hodinu za tu dobu nezvedne v 300l bojleru teplotu o více než 15 °C, zbytek dotopí elektrokotel. Aku nádrž vyfrží cca 8 hodin. A mimoto mám zbytek rodiny vydry a teplá voda mi nikdy nezbyde.

Citace: Petr Liskar  19.12.2015, 23:29

Jo, to jsem si také myslel, když jsem měnil sazbu z D25 na D56. Houbeles. Přijímač HDO šel pryč a časy vysokého tarifu jsou nastaveny napevno....

Tak potom to již chápu

Vy budete nezbytně k žádosti potřebovat:
-  výpočet tepelných ztrát objektu. Pokud ten výpočet bude od autorizované osoby, bude jen dobře...

Tak průkaz nemám, ale co se stane pokud výpočet udělám sám? Bude problém? Skutečně se dokládá Čezu, nebo jen revizákovi, který potvrdí revizi TĆ?

revizní zprávu o instalaci TČ... cenu této revize úmyslně neuvádím

Na ceně jsem byl domluven na 500Kč, než jsem to odpískal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana