Je to tak složité změnit sazbu z d45D na d56D?
Zbyněk Dohnal:
Můj rodinný dům v okrese Praha-východ (kolaudace 2013) má sazbu u čezu d45D (20 hodin nt). Před týdnem jsem instaloval tepelné čerpadlo voda - voda. Hlavní jistič 32A. Dnes jsem se snažil u čezu zažádat o změnu sazby z d45D na d56D (22 hodin nt). Bylo mi řečeno toto: odevzdat vypněný formulář „Žádost o připojení elektrického zařízení k distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí" + revizní zprávu přípojného místa + posudek energergetické náročnosti domu + protokol o instalaci tepelného čerpadla + dokument o vlastnictví stavby.
Rezervovaný příkon, ani hlavní jistič měnit nebudu.
Otázka je tedy jasná, jsou všechny tyto doklady nuté ke změně předložit? Jde mi o peníze až na prvním místě. Proč mám platit za revizi přípojného místa, kde se vůbec nic nezmění, proč mám platit za energetický posudek?
Poradí mi někdo jak mám postupovat? Chci jen říct, že pokud bych měl něco platit mimo potvrzení od revizáka za kontrolu instalace připojeného tepelného čerpadla, tak to vzdám. Investice se mi nemůže v reálné době vrátit. Když se přechází od čezu k někomu jinému, je možná změna sazby?
Vít Rotrekl:
Proc? Na to je jednoducha odpoed. Protoe tak distributor chce. Chcete levnejsi sazbu, ak to holt obnasi nejake naklady.
Revizi zaplatite to je jasny.
Protokol o instalaci by mel snad v cene dodat clovek/firma co to montovala.
Doklad o vlastnictvi staby predpokladam mate.
Energetickou narocnost budovy to nevim. Ale predpokladam ze clovek co navrhoval vykon tepelneho cerpadla, tak z nejakeho takoeho dokumentu musel vyjit, ne? Nechteji nahodou jen vypocet tepelnych ztrat objektu? To chteji u EONu.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Zbyněk Dohnal 18.12.2015, 17:21
„Žádost o připojení elektrického zařízení k distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí"
To jste nežádal před tím, než jste čerpadlo nainstaloval? To vám realizační firma neřekla, že vám tepelné čerpadlo nemusí povolit nebo vás mohou omezit třeba na rozběhovém proudu a vy budete muset provést taková technická opatření, aby jste to dodržel... To je škoda, tyto opatření se lépe dělají najednou z instalací, než pak dodatečně...
Přečtěte si podmínky pro přiznání sazby D56d, a zjistíte, že ten požadavek na doložení tepelných ztrát má naprostou logiku.
Martin Škopek:
Citace: Zbyněk Dohnal 18.12.2015, 17:21
Když se přechází od čezu k někomu jinému, je možná změna sazby?
Ano, změna sazby je možná, ale platí stále stejné podmínky, které předepisuje En. regulační úřad ve svém aktuálně platném cenovém rozhodnutí a jejich splnění kontroluje místně příslušný regionální distributor (tedy ve Vašem případě stále ČEZ Distribuce). Je zcela jedno, zda o tuto změnu žádáte prostřednictví m současného dodavatele elektřiny či nového, vždy můžete mít na jedno odběrné místo uzavřenu jen 1 smlouvu o sdružené dodávce elektřiny.
Zbyněk Dohnal:
Tepelné čerpadlo (Climatemaster WE120) jsem koupil v průběhu stavby. Nainstaloval jsem ho až nyní. Instalaci jsem provedl sám. Na protokolu o instalaci TČ je čestné prohlášení o instalaci, které nahrazuje potvrzení firmy, v to problém není. Já vidím problém v tom, že bych měl platit za znovu provedení revize přípojného místa - celá část je pod plombou, takže jakákoliv změna je vyloučená a já nic nehodlám měnit (čerpadlo již nějaký den jede). Ale nejvíc mi vadí vypracování tvýpočtu epelných ztrát objektu. Kdyby toto šlo nějak nahradit překousnul bych to.
Je zajímavé, že při výstavbě měrného pilíře po mě nikdo nic nechtěl (jen revizikapličky) a bezproblémů mi dali sazbu d45D. A teď takové cavyky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana