Je to tak složité změnit sazbu z d45D na d56D?
Vít Rotrekl:
To že se nemusí blokovat TČ vím, taky někdy od léta, když jsme u Stoupy rozjížděli tu kotelnu, tak jsem se o tom bavil s tím člověkem od M-tech.
Ono je totiž technickej nesmysl ten kompresor/invertor brutálně zastavit tím že mu sebereš napájení. Měly by tam proběhnout nějaký proces postupnýho zastavení. Ale to si hlídá řídící jednotka TČ, která dostane signál, že je VT, tak provede nějaký kroky k zastavení.
Zbyněk Dohnal:
Citace: Vít Rotrekl 20.12.2015, 00:17
Tady bude něco špatně... Že by nějaká MaRka?
Nevím co je MaRka, ale TČ má tři výstupní výměníky. První a druhý výstupní výměník (oba jsou stejné) jsem spojil paraelně k sobě natápí akumulační nádrž. Třetí výměník (je podstatně menší) je od výrobce určen k ohřevu TUV (přímo v tepelném čerpadle má i své oběhové čerpadlo).
To jen na vysvětlenou. Ale to se dostáváme do oblasti kam jsem nechtěl jít, já nepotřebuji rozebírat to, jak to mám zapojené, ale jak mám změnit sazbu d45D na d56D. Nicméně za Vaše postřehy (poklona) .
PS: samozřejmě, že když poběží TČ 6 hodin vkuse dohřeje mi 300l bojler, ale opakuji, TČ běží 3x denně po jedné hodině. Ale instalaci bych dále nerozebíral, není důvod.
Václav Kalina DC:
Citace: Zbyněk Dohnal 20.12.2015, 00:02
Tak průkaz nemám, ale co se stane pokud výpočet udělám sám? Bude problém? Skutečně se dokládá Čezu, nebo jen revizákovi, který potvrdí revizi TĆ?
Skutečně nepotřebujete, mám to již mnohokrát vyzkoušené u ČEZu a pokud se chcete, vyhnout diskuzím na přepážce, vřele doporučuji žádost oskenovanou poslat na cez@cez.cz . Je to podstatě rychlejší a komfortnější a navíc vám nebudou blbnout hlavu starými formuláři, které potřebují zdělat, ale použijete přesně ty co jsou u nich na WEBU. Minule jsem dal se známým závod, kdo vyřídí dřív sazbu D56d a on byl s přepážkou o týden a něco pomalejší. ;D Co je ale nejdůležitější je mít vydrátovaný elektroměr přesně podle připojovacích podmínek, tak aby s tím měl montér od ČEZu co nejmíň práce. Při D56d dostanete třípovelové HDO a věřte tomu, že když vám tam bude chybět jakákoli klema, tak se na vás montér vykašle a neudělá to. Osobně potvrzuji revize na elektroměry jen ty co zkontroluji nebo udělám. Nerad vypadám jako pitomec.
PS: omlouvam se, omylem jsem tam vlozil stare PP. nové jsou pod nimi
Zbyněk Dohnal:
Pane Kalino,
prosím co všechno odevzdáváte, když žádáte o změnu z d45D na d56D? Můžete prosím zde vložit tyto formuláře?
Jaká změna je ve vydrátkování u elektroměru, když nyní mám sazbu d45D a chci sazbu D56D? HDO + digitální elektroměr tam jsou instalovány.
Václav Kalina DC:
Všechny formuláře včetně postupu jsou na stránkách www.cez.cz a vydratovani rozvaděče máte v té příloze co jsem vložil do předchozího příspěvku. Připomínám že rozvaděč musí dělat elektrikář.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana