Musí se pospojit nosná konstrukce pro svítidlo?
Milan Hudec:
Před lety jsem řešil traverzu na diskotéce ověšenou světelnými efekty, po posouzení všech pro a proti se pospojila.
Franta Puklický:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 08.12.2015, 14:40
Mrkněte se do protokolu VV v jakém se vlastně pohybujeme prostředí?
Samozřejmě by toto měl řešit i projekt, který z VV vychází, né tak vaše vlastní iniciativa.
AB2, AB5, AD5, AE5, AF2, AG2, AH2, AR2, BA1, BC2
Citace: Jiří Schwarz 08.12.2015, 14:43
Jak se může na konstrukci dostat nebezpečné napětí? Pouze ze svítidla? To by ale mělo mít vlastní ochranu
No vlastně pouze ze svítidla, ale to má vlastní ochranu - třída 1
Spíše mě to zajímalo ze zvědavosti. Přeci jen v dnešní době se pospojuje kde co, tak jsem si chtěl trochu rozšířit obzory :-)
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 08.12.2015, 15:12
Před lety jsem řešil traverzu na diskotéce ověšenou světelnými efekty, po posouzení všech pro a proti se pospojila.
Nemohu pro takové prostředí najít ten správný BA vliv - předpokládal bych tam osoby, jejichž smyslové schopnosti po požití alkoholu nebo i něčeho ostřejšího klesají, ale stoupá přitom jejich odvaha a odhodlanost se nějak předvést, takže tam je třeba použít "vše dostupné a realizovatelné" nejen podle norem, ale i podle katastrofickýc h scénářů...
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Franta Puklický 08.12.2015, 16:20
AB2, AB5, AD5, AE5, AF2, AG2, AH2, AR2, BA1, BC2
Prozradíte mi co je to za prostor, kde se toto svítidlo nachází?
Dle vlivu je tam teplota od -40 C do +5 C, zároveň je teplota od+5C do +40C, vlhkost celkově od 5-100%.
Dále se v tomto prostoru vyskytuje voda a to hnedle tryskající!!
Miírná prašnost, přes tu vodu překvapivě jen atmosferické působení korose, střední vibrace, a pohybují se v tom laici.
No to je koktejl vám povím ;)
Pokud tomu tak vážně je, jsme tudíž v prostorech zvlášž nebezpečných a tady bychom se o doplňujícím pospojování již bavit mohli.
Ale nějak se mi to nezdá ??
Jiří Schwarz:
Ty vlivy AA a AB jsou poněkud nedostačující, takže sklep, sklad,... a mnoho dalších prostorů, kde se teplota může přiblížit bodu mrazu nebo dostat mírně pod něj a běžně se dostane mezi 20 - 30 stupňů se někdy popisuje právě takovou kombinací 2 vlivů...
Samozřejmě nějaký konkrétní popis prostoru by asi napověděl...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana